Filipović: "Pomoć košarkašima je pomoć porodici"

Autor: Beta Beta
petak 02.08.2013.
13:26
Izvor: Beta

Direktorka marketinga fudbalskog kluba Partizan Snežana Filipović rekla je da je logično da se međusobno pomažu klubovi iz tog Sportskog društva a vezano za odluku fudbalskog kluba da pomogne košarkaškom.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbalski klub Partizan će deo prihoda od prodaje ulaznica za revanš utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Ludogoreca u Beogradu dati kao donaciju košarkaškom klubu Partizan.

"Mi smo deo jedne velike porodice i Sportskog društva. Logično je da se pomažemo, svi su podržali ovu akciju od predsednika kluba, članova Upravnog odbora do zaposlenih, a najvažniji su navijači, oni koji kupuju ulaznice. Ovo nije samo finansijska satisfakcija već želimo da pokažemo drugima da pogledaju naš primer i pomognu košarkaškom klubu", rekla je Snežana Filipović novinarima u Beogradu.

Ona je dodala da će karte za utakmicu, koja se igra u utorak u 20.45 u Beogradu, koštati 500 dinara za južnu tribinu, 1.000 dinara za bočne delove istočne i zapadne, a 1.200 za centralne delove istoka i zapada.

Tokom konferencije za novinare na projektoru je bio ispisan i poziv navijačima trenera košarkaša Duška Vujoševića da napune stadion.

"Nadam se da će u utorak biti pun stadion. Pre svega zbog podrške fudbalerima, a i zbog pomoći košarkašima, na kojoj se iskreno zahvaljujemo fudbalskom klubu", naveo je Vujošević.

Poslovni direktor košarkaškog kluba Partizan Mlađan Šilobad zahvalio je fudbalskom klubu na toj akciji, kao i navijačima koji će kupiti ulaznice.

"Želim da zahvalim fudbalskom klubu na lepoj akciji i unapred navijačima koji će doći, ne zbog nas već zbog fudbalskog kluba i nadam se da će proći u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona. Ova pomoć nam znači više zbog inicijative, ne zbog iznosa koji će se sakupiti, jer nećemo rešiti problem na taj način", rekao je Šilobad.

On je dodao da je fudbalski klub i ranije pomagao košarkaškom i istakao da bi svi trebalo da shvate da je košarka neprofitabilni sport.

Novinarima je na konferenciji za medije podeljeno i saopštenje fudbalskog kluba u kome se navodi da se ne sme dozvoliti da se trofejni klub, koji je ponos svakog građanina Srbije, ugasi.

"Iako se sami nalazimo u situaciji kada je svaki dinar bitan, kada su sponzorstva minimalna, a ulaganja u sport ne uvek sigurna, kao deo Sportskog društva sa tradicijom dugom 67 godina, nećemo dozvoliti da se još jedan trofejni klub gasi, već ćemo zajedničkim snagama uz podršku naše crno-bele armije najvernijih navijača dati svoj maksimum", navodi se u saopštenju.

Košarkaški klub Partizan je od svog osnivanja osvojio 20 titula šampiona države, šest puta je bio pobednik Jadranske lige, osvojio je 13 domaćih Kupova, tri Kupa Radivoja Koraća, a 1992. godine je bio prvak Evrope.

Ne propustite