Finci ne mogu bez svoje publike, Italijani čekaju "Orlove" ili Mađare u četvtfinalu!

Autor: Nikola Miloradović
subota 09.09.2017.
19:21
Izvor: Sportske.net

U trećem meču osmine finala Eurobasketa, Italija je bila bolja od Finske.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Izabranici Etorea Mesine savladali su reprezentaciju Finske i plasirali se među osam najboljih reprezentacije Evropskog prvenstva.

"Azuri" su na kraju u "Sinan Erdem" dvorani slavili rezultatom 70-57.


Već nakon pet minuta igre, Italijani su stekli dvocifrenu prednost, 17-7.

Do kraja prvog kvartala razlika je dodatno porasla, Italijani su na prvu kraću pauzu otišli sa 13 poena viška.

U drugoj deonici ista slika, prednost Mesininih izabranika je nastavila da raste, na kraju, poenima Datomea na 30 sekundi do isteka vremena u prvom poluvremenu, Italija dolazi do 19 poena suficita, 29-48.

Po povratku sa odmora, obe ekipe su zaigrale daleko angažovanije u odbrani, a Finci su uspeli da smanje prednost Italijana pred poslednjih 10 minuta, ali za samo tri poena.

Bacili su košarkaši Finske sve karte na šut za tri poena, Koponen je pogađaom ali to nije bilo dovoljno. Uspeli su da spuste deficit na devet poena, ali su iskusniji Italijani imali uvek spreman odgovor.

Na kraju zaslužena pobeda Italijana, koji sada u četvrtfinalu Eurobasket čekaju bolje iz duela Srbije i Mađarske, koji je na programu sutra od 14 sati i 15 minuta po srednjoevropskom vremenu.

Najefikasniji u reprezetanciji Italije bio je Marko Belineli sa 22 poena, pratili su ga Datome sa 15, kao i Heket i Belineli sa po 10 postignutih poena.

U selekciji Finske 13 poena Koponena, 11 je dodao Sasu Salin, dok je najveća zvezda ove selekcije Lauri Markane zaustavljen na samo četiri poena.

Evo žreba! Idemo na medalju!

A post shared by Sportske.net (@sportskenet) on Sep 7, 2017 at 12:54pm PDT


Ne propustite