FK Rad: "Suđenje tendenciozno, greške nisu slučajne!"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 30.04.2014.
10:09
Izvor: Sportske.net, fcrad.co.rs

Rukovodstvo superligaša sa Banjice oglasilo se saopštenjem za javnost u kojem je predočilo rezultate i zaključke analize suđenja sa utakmica u prolećnom delu sezone.

fcrad.co.rs
fcrad.co.rs

Povezane vesti

Fudbalski klub Rad u subotu je reagovao nakon utakmice sa Napretkom tražeći da glavni arbitar tog meča bude ispitan pred nadležnim organima zbog tendencioznog suđenja kojim je oštetio ekipu sa Banjice.

Poslednji slućaj sudijske nepravde naterao je čelnike FK Rad da podrobnije analiziraju utakmice iz prolećnog dela sezone nakon čega su u saopštenju za javnost izneli svoje zaključke.

"Rukovodstvo FK Rad je analizirajući sudijske odluke u mečevima kluba sa Banjice u prolećnom delu polusezone, nedvosmisleno došlo do zaključka da se sudijske greške na štetu 'Građevinara' više ne mogu podvesti pod slučajnost, jer se ponavljaju iz meča u meč i to isključivo na štetu Rada" navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, namerne sudijske greške na štetu Rada najlakše su bile uočljive u duelima sa konkurentima u trci za opstanak u ligi.

"Na gostovanjima u Kragujevcu i Užicu, kao i u nedeljnom duelu protiv Napretka ispoljeni su propusti koji su direktno uticali na krajnji ishod i to uvek na štetu Rada, nikada, ali nikada na štetu rivala pa se ne mogu podvesti pod slučajnost" dodaje se u saopštenju.

Fudbalski klub Rad uložio je žalbu na suđenje u meču 26. kola JSL ali je u priloženom saopštenju pozvao nadležne organe da ne dozvole da šampionat bude rešavan van fudbalskog terena.

"Prvenstvo ulazi u svoju završnicu i Rad koji je oduvek svoju fudbalsku priču bazirao na fer-pleju, očekuje od nadležnih organa da se ovakvi propusti ne dozvole i da isključivo igra na terenu bude mera konačnog ishoda utakmice" zaključuje se u saopštenju FK Rad.

Superligaš sa Banjice trenutno se nalazi na četrnaestoj poziciji na tabeli sa 25 osvojenih bodova, što je samo bod više od Radničkog iz Kragujevca koji bi ispao iz lige kada bi se prvenstvo završilo u ovom trenutku.

U okviru 27. kola JSL "Građevinari" gostuju Crvenoj zvezdi a potom ih očekuju dueli sa Donjim Sremom, Voždovcem i Spartakom.

Ne propustite