Francuzi nas naveli da sumnjamo, ali ipak dobili Iran

Autor: Boban Filipović
četvrtak 04.09.2014.
19:56
Izvor: Sportske.net

Meč između Srbije i Španije neće imati ama baš nikakav rezultatski značaj jer je poredak u grupi A već poznat.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Aktuelnom evropskom prvako je najviše odgovaralo da pusti Irance da ih dobiju, kako bi izbegli treće mesto koje u slučaju plasmana u ¼ finale gotovo sigurno donosi za protivnika Španiju.

U jednom trenutku činilo se da ćemo videti takav scenario, ali Francuzi su ipak dobili svoj poslednji meč grupne faze rezultatom 81:76.

Iran je dobio prvu četvrtinu sa čak 10 razlike, Francuska je bila ubedljiva u drugoj i trećoj, a onda u poslednjoj prvak Evrope počinje da posrće, Persijanci se u jednom momentu vraćaju na minus 4, počeli smo da sumnjamo da Dijao, Batum, Lovernj i ostali žele da ih puste, ali to se ipak nije dogodilo.

Tomas Uertel je bio najefikasniji kod pobednika sa 15 poena, Furnije je dodao 13, Lovernj i Dijao ubacili su po 12 uz po 5 skokova.

Gorostas koji je namučio Srbiju, Hamed Hadadi je bio najbolji akter meča sa 22 poena i 15 skokova, Nikah Bahrami je postigao 23, Kamrani 15.

Iran završava učešće na Mundobasketu sa jednim trijumfom nad Egiptom, Francuzi idu sa trećeg mesta u grupi u nokaut fazi i igraće protiv drugoplasirane selekcije iz grupe B.

Ne propustite