FSS osudio incident u Modriči: ''Pojedinci nisu dostojni ni Srbije, ni fudbala!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 12.03.2014.
12:29
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Dan posle prekida utakmice omladinskih selekcija BiH i Srbije, stigla je i oštra reakcija iz FSS, koji je osudio nemile scene u Modriči.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

U saopštenju objavljenom na zvaničnoj stranici Saveza, ističe se da ''Fudbalski savez Srbije najoštrije osuđuje vinovnike nacionalističkog ispada na prijateljskoj utakmici između omladinskih reprezentacija Srbije i Bosne i Hercegovine''

U ime Saveza, svoj stav je izneo Savo Milošević, direktor svih mlađih reprezentativnih selekcija FSS, koji je poručio kako akteri ovog incidenta i dalje žive u nekim prošlim vremenima.

''Najoštrije osuđujemo ovaj nemili događaj i šaljemo iskreno izvinjenje Fudbalskoj federaciji Bosne i Hercegovine, čitavaj fudbalskoj javnosti i mladim igračima. Fudbal mora da zbližava, to je njegova humana i sportska misija.

Uostalom, to je bila i naša osnovna ideja kada smo ugovarali dve prijateljke utakmice omladinskih selekcija Srbije i Bosne i Hercegovine. Očigledno da pojedinci još žive u nekom prošlom vremenu i mi se od takvih ograđujemo, jer nisu dostojni ni Srbije ni fudbala'', poručio je Milošević.

Slične stavove izneo je i Miloševićev zamenik Mitar Mrkela u svojoj reakciji na ovaj nemili događaj.

''Fudbalski savez Srbije trudi se da unapređuje i razvija dobre odnose u fudbalskom regionu. Baš zbog te činjenice, insistiramo da igramo što češće protiv naših suseda. Zato su takvi mečevi i najbrojniji, jer imaju plemenitu misiju da promovišu prijateljstvo, toleranciju i sportski duh u regionu.

Osuđujući incident u Modriči, šaljemo izvinjenje i jasnu poruku da ćemo nastaviti da radimo u interesu zbližavanja naroda , kako na fudbalskom terenu, tako i van njega'', rekao je Mitar Mrkela.

Podsetimo, meč u Modriči je prekinut jer je grupa ''navijača'' naše reprezentacije počela da uzvikuje zloglasne slogane poput ''Nož, žica...''.

Ipak, planirano je da se ove dve selekcije ponovo sastanu, i to već u četvrtak, 13. marta, ovog puta u Gradačcu.

Ne propustite