FSS počeo pripreme za futsal EURO 2016.

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 01.05.2014.
12:26
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Dolaskom tročlane delegacije iz UEFA sa kojom su obavljeni i prvi razgovori, Fudbalski savez Srbije započeo je proces organizacije Evropskog prvenstva u futsalu koje će biti održano u Beogradu 2016. godine.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Tročlana delegacija UEFA zvaničnika zaduženih za futsal boravila je u dvodnevnoj poseti Beogradu i Fudbalskom savezu Srbije, povodom zvaničnog početka saradnje na organizaciji EP u futsalu 2016. godine.

Zvaničnom sastanku prisustvovali su predstavnici FSS na čelu sa Zoranom Lakovićem, dok su iz Niona stigli Loren Morel, Renato Angeluči i Kristof Von Vatenvil.

Zvaničnici UEFA imali su priliku da se uvere u kapacitete Fudbalskog saveza Srbije i da posete "KombankArenu" koja će ugostiti najbolje futsalere Evrope.

Srbija je kao domaćin EP u obavezi da obezbedi najbolje moguće uslove za odigravanje 20 utakmica u sklopu šampionata a namera je Fudbalskog saveza Srbije da na turniru budu oboreni svi rekordi po gledanosti, kao i da budu postavljeni novi standardi na organizacionom planu.

Novu posetu Srbiji i Beogradu zvaničnici UEFA najavili su već za jun a Fudbalskom savezu Srbije ostaje da već od maja tekuće godine počne sa pripremama za Evropsko prvenstvo koje će biti održano od 2. do 13. februara 2016. godine.

Prethodno EP u futsalu održano je u Belgiji a Srbija nije uspela da se izbori za mesto u grupnoj fazi takmičenja jer je u baražu eliminisana od strane Rumunije. Pre toga, "Orlovi" su vezali učešće na tri Evropska prvenstva u Portugalu, Mađarskoj i Hrvatskoj a bili su učesnici i Mondijala na Tajlandu.

Ne propustite