Fudbalska sramota pod okriljem UEFA!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 11.04.2014.
21:44
Izvor: Sportske.net

Prijateljska utakmica omladinskih reprezentacija Makedonije i Slovačke definitivno bi morala da postane predmet ozbilje provere, a kada budete pogledali "najinteresantnije detalje" shvatićete zašto.

Screenshot: You tube
Screenshot: You tube

Povezane vesti

Fudbalski savez Makedonije ugostio je tokom prethodne nedelje omladinsku reprezentaciju Slovačke, koja je dva puta u tri dana odmerila snage sa odabranom selekcijom Makedonije.

Utakmice igrane 31. marta i 3. aprila trebalo je da budu provera za talentovane igrače i prijateljsko odmeravanje snaga, ali je neko u svemu video dobru priliku da zaradi ili da se našali sa onime što se zove fudbal.

Prva utakmica pripala je Slovačkoj, koja je slavila rezultatom 0:6, a svima koji su prisustvovali tom susretu bilo je jasno da se radi o dve klase boljoj reprezentacije od vršnjaka iz Makedonije.

Samo tri dana kasnije, dve reprezentacije sastale su se još jednom, ovoga puta bilo je 1:1. Nećemo previše polemisati oko toga da li su Makedonci dodali gas, ili su Slovaci igrali sa manje zalaganja, jer priloženi snimak govori mnogo.

Da kažemo samo da je arbitar druge utakmice dva puta svirao penal za domaće, isključio jednog od gostujućih igrača na pravdi boga u 61. minutu, poništio gol Slovačkoj, i dosudio sijaset faulova i kontrafaulova, kao da je želeo da se utakmica završi određenim rezultatom.


Na nama nije da sudimo, ali bi nadležni organi u UEFA trebalo da ispitaju čitav slučaj, ako ni zbog čega, onda zbog činjenice da su se dve pomenute utakmice igrale pod okriljem "Evropske kuće fudbala".

Ne propustite