"Furija" pregazila i evropskog prvaka

Autor: Boban Filipović
četvrtak 04.09.2014.
00:02
Izvor: Sportske.net

Nastavili su domaćini da melju sve pred sobom, njihovu moć večeras je osetila i Francuska, koja je poražena sa 24 poena razlike.

fiba
fiba

Povezane vesti

Španija je u poslednjem meču današnjeg programa na Mundobasketu deklasirala aktuelnog šampina starog kontinenta i iskoristila priliku da mu se pred svojom publikom revanšira za poraz u polufinalu Evobasketa u Sloveniji.

Puleni Huana Orenge dobili su svaku četvrtinu protiv Francuza, na kraju slavili sa ubedljivih 88:64 i obezbedili prvo mesto u grupi A uoči poslednjeg kola.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Mark Gasol sa 17 poena, njegov stariji brat Po ubacio je 15, Huan Karlos Navaro 14.

U poraženom taboru, Nikola Batum i Antoan Dio postigli su po 11 poena, podbacio je Boris Dijao koji je meč završio sa svega 3 poena.

U grupi A uči poslednjeg kola je manje-više sve poznato, Španija je sigurno prva, Brazil drugi, Francuska će najverovatnije biti treća, a Srbija četvrta.

Postoji opcija da Srbija u slučaju eventuelane pobede nad Španjiom i poraza Francuske od Irana u poslednjem kolu završi kao treća, ali verovatnoća za tako nešto je izuzetno mala.

Ne propustite