Futsal - Selektor veruje u plasman na EP

Autor: Beta Beta
ponedeljak 23.09.2013.
15:05
Izvor: Beta

Selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević rekao je danas da očekuje da će njegova ekipa pobediti Rumuniji i plasirati se na Evropsko prvenstvo 2014. godine u Belgiji.

ekonomac.com
ekonomac.com

Povezane vesti

Revanš meč baraža za Evropsko prvenstvo izmedju Srbije i Rumunije igra se sutra od 19.00 u hali šumice u Beogradu.

Nakon poraza u gostima, selektor Srbije ipak veruje u uspeh.

"Pre šest dana smo izgubili od Rumunije, u jednoj utakmici u kojoj po mom mišljenju nismo bili na nivou naših očekivanja i kvaliteta. Baš zbog toga očekujem da reprezentacija u ovom revanšu odigra mnogo bolje, i da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo", rekao je Kovačević na konferenciji za novinare u Beogradu.

U prvom meču baraža Srbija je u gostima izgubila od Rumunije sa 2:1, a na pitanje novinara kako stići taj zaostatak i da li očekuje pritisak sa tribina, selektor je odgovorio da ekipa ima kvalitet da nadoknadi taj minus.

"Imali smo slično iskustvo u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo protiv reprezentacije Mađarske. U prvoj utakmici smo slabo odigrali, a u revanšu je bilo dosta drugačije. Ozbiljno se pripremamo za ovaj meč, imamo kvaliteta da taj minus nadoknadimo", rekao je Kovačević.

On je dodao da su Rumuni ozbiljna ekipa i da igraju zajedno sedam, osam godina.

"Učestvovali su na svim velikim takmičenjima osim na zadnjem svetskom prvenstvu. U futsalu jedan gol, a nekad i više ne predstavlja veliku prednost",rekao je Kovačević.



Ne propustite