Galijaniju odšteta od 50 miliona?

Autor: Boris Jovanović
utorak 19.11.2013.
13:58
Izvor: Sportske.net

Adrijano Galijani postaje "persona non grata" među "Rosonerima". Barbara Berluskoni čini sve da ga se što pre otarasi, ali dugogodišnji drugi čovek kluba traži ogromnu odštetu!

acmilan.com
acmilan.com

Povezane vesti

Berluskonijeva ćerka želi da što pre preuzme konce u Milanu, Galijani bi trebalo da ode u junu, ali Barbara insistira da novi ljudi preuzmu rukovođenje već pred zimski prelazni rok.

Na čekanju su direktor Fiorentine Prade koji je već obavestio "Ljubičaste" da neće potpisati nov ugovor i da želi u Milan, kao i Paolo Maldini koji će biti prvi čovek sportskog sektora.

U junu se očekuje da Klarens Sedorf preuzme mesto trenera, međutim, lepa Barbara smatra da bi novi tim trebalo da počne da se pravi već ove zime, s obzirom da Milan nema nikakvu šansu da se bori za top 3.

Galijani ne želi da ode do juna, traži odštetu kako bi napustio klub i ispostavio je maksimalistički zahtev, 50 miliona evra. Klub mu je kako se priča ponudio 10, sada advokati pregovaraju, podsetimo "ujak Fester" je u klubu od 1986. stigao je zajedno sa Berluskonijem.

Ako pristane da ode, suma koju će dobiti za odštetu biće plaćena iz sredstava kluba i ući među troškove u narednoj kalendarskoj godini, što znači da je Berluskoni odbio da finansira ovaj raskid.

I on sam navodno nije zadovoljan Galijanijem, odnosno prelaznim rokom. Napadači koji su stigli u proteklih godinu dana su ove jeseni dali svega nekoliko golova, Matri je razočaranje, Baloteli uglavnom van terena. Najstandardniji je Robinjo na koga u Milanu nisu ozbiljno ni računali, činili su sve da ga prodaju u poslednja dva prelazna roka.

I dalje je glavna zamerka to što Roma i Fiorentina koje imaju manje novca od Milana dovode bolje igrače, pa je zbog toga i želja da Prade koji je oformio sjajan tim u Firenci započne novu eru u Milanu.

Svejedno, i sa tridesetak miliona odštete, Adrijano Galijani bi mogao u penziju, podsetimo, on je poslovne veze sa Berluskonijem počeo još sedamdesetih, tada mu je prodao svoju kompaniju i ostao da radi za njega.

Da li je ovo konačni kraj saradnje?

Ne propustite