Gde je pogrešio Vermez...?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 29.04.2013.
19:41
Izvor: Sportske.net

Partizanov ''sportski sektor'' baš ne može da se ustali u istom sastavu na neki duži vremenski period. Pre koju godinu Stanojević i Krstajić su otišli posle žestokih sukoba sa upravom kluba, najnoviji odlasci Tumbakovića i Vermezovića protekli su u ''prav

Foto: Senko Zupljanin
Foto: Senko Zupljanin

Povezane vesti

Ipak, posle nedopustvo velikog broja kikseva fudbalera Partizana ovog proleća, teško je reći nešto protiv odluke rukovodstva kluba iz Humske da smeni Vladu Vermezovića u trenucima kada situacija izmiče kontroli, kada borba za titulu postaje dramatična i kada bi svaki naredni kiks najverovatnije značio i oproštaj od trofeja ove sezone.

Postavlja se pitanje da li je ova reakcija možda čak i kasno usledila, obzirom da je odavno bilo jasno vidljivo da Partizan na terenu nije ni senka one ekipe koja je i pored iskušenja u Ligi Evrope, uspela jesenas da stekne sasvim solidnu bodovnu zalihu.

Prosipanje bogate ''zimnice'' počelo je u Kuli, kada je Partizan jedva izvukao bod protiv Hajduka (1:1). Usledio je remi i u Užicu već u sledećem kolu (0:0), pa poraz od Vojvodine u Humskoj (1:2), posle čega je prednost sa ogromnih 11 ''istopljena'' na samo četiri boda viška u odnosu na Crvenu zvezdu.

Duel u Ivanjici bio je i prividni početak izlaska iz krize, kada Partizan gotovo da nije ozbiljnije pripretio Ivanjičanima, ali je presudio gol iz penala na samom startu meča.

Protiv Rada je aktuelni šampion bio još ubedljiviji (2:0), ali samo rezultatski, jer igra ponovo nije mogla nikoga da zadovolji. Kap koja je prelila čašu bio je remi u Novom Pazaru, posle koga Zvezda može već da se nada preuzimanju prvog mesta u slučaju da dobije predstojeći ''večiti derbi''.

Ono što je tokom svih ovih prethodnih mečeva bilo primetno, jeste i iritirajuća mirnoća Vermezovića u izjavama i komentarima posle utakmica. On je uporno, nekako lakonski odgovarao kako njegova ekipa i dalje ima solidnu prednost, da nema šta da zameri momcima, da lopta nije htela u gol, da ih je poremetila pauza u prvenstvu zbog reprezentativnih obaveza, da nema psihološke krize, ali da će već u sledećem kolu biti bolje i tome slično.

U međuvremenu, Partizan je odigrao i onaj prijateljski meč sa Trepčom, kada je Vermezovićev pomoćnik Varga besneo na igrače zbog katastrofalnog odnosa prema igri, a sada već bivši šef struke posle svega ponovo uz osmeh odgovarao da ne vidi zašto novinari tome uopšte pridaju značaj

Osim toga, i kada je sastav ekipe u pitanju, Vermezović je dosta 'lutao' ovog proleća, pogotovo kad su u pitanju bekovi, jer je baš njih odlučio da ''rotira'', pa su se tako menjali i Stanković i Lazevski i Volkov na levoj, odnosno Pauljević i Miljković na desnoj strani.

Kad je u pitanju sredina terena, Miloš Jojić, u koga je tokom jeseni imao dosta poverenja, priliku je dobijao ''na kašičicu'', dok se Darko Brašanac, kao i pojačanja Luka i Eliomar Silva nisu pokazali u očekivanim izdanjima...

Bilo kako bilo, Vermezovićev novi mandat u Partizanu okončan je pre kraja sezone, Rašović je preuzeo ''vruć krompir'', a kako će izaći na kraj sa ovim izazovom videće se vrlo brzo, već od četvrtka, kada u Humsku stiže Radnički iz Niša...

Ne propustite