Gde su pogrešili na "Marakani"?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 12.11.2012.
08:25
Izvor: Sportske.net

Sled koraka bio je potpuno pogrešan, Zvezda je jurila beznačajne trofeje i bavila se drugima umesto sobom. U situaciji u kojoj klub jeste, rezultat bi trebalo da bude krajnji cilj, a ne polaz...

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Porazi od Jagodine i OFK Beograda su samo dokaz, nikako početak agonije Crvene zvezde. Jer nakon prošlogodišnje jeseni probuđena je prolećna nada, ali je itekako bilo jasno da je i ona varljiva.

Jednostavno, Zvezda je išla pogrešnim putem, o čemu je svedočio odlazak Prosinečkog, iniciran neizdrživom finansijskom situacijom. Crveno - beli su u začaranom krugu, ako prodaju one koje realno mogu, krenuće od početka u stvaranju ekipe, a bez novca klub ne može da funkcioniše.

Pogrešno postavljeni prioriteti, beznačajne domaće titule i stalni lomovi koji nastaju tako što se stvari lome bez kolena, preko svake mere i krivac uvek traži van kluba sada su se pokazali u punom svetlu.

Nije u pitanju borba za titulu, i pre početka šampionata bilo je jasno da će tim koji je stvoren teško izaći na kraj sa Partizanom, tim pre što su ključni igrači stigli tek kada je otišao Prosinečki i praktično se bez priprema uključili u ekipu, ovde se radi o nečem drugom.

Zvezda je pod stalnim pritiskom zbog dugova i prazne kase, to stvara pritisak koji nema veze sa terenom. Ni mnogo veći klubovi ne bi mogli da funkcionišu u situaciji kada je račun stalno blokiran, nezadovoljstvo se oseća na svakom koraku, a nikakvih naznaka u vidu nade da će biti bolje nema na horizontu.

Igrači mogu do mile volje da ispaljuju fraze kako se igra za dres, za grb, kako finansijska situacija nije najbitnija, ali sve to se ne jede, profesionalizam podrazumeva igranje za novac.

Zbog toga, ponovimo, stvari su okrenute na glavu, priča se o titulama u situaciji kada se klub bori za goli život promašena je tema.

Mnogo toga je potrebno postaviti na mesto kako bi se razmišljalo o rezultatu kao finalnom proizvodu. To je osnovni problem, zamena polaza, odnosno ishodišta.

Sada naravno sledi suočavanje sa plodovima takve greške, što nije prijatan prizor...

Ne propustite