"Generalka" bez golova

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 26.02.2012.
17:54
Izvor: Sportske.net, fkhajduk.rs

Fudbaleri Hajduka iz Kule odigrali su poslednji pripremni meč pred nastavak prvenstva u Jelen Superligi. Oni su sa Novim Sadom remizirali (0:0), a glavni krivac što nije bilo golova bio je loš teren u Odžacima.

fkhajduk.rs
fkhajduk.rs

Povezane vesti

Gotovo je sa prijateljskim susretima Hajduka iz Kule. Poslednji u nizu nije bio efikasan kao oni na pripremama u Umagu kada su protivnici napuštali teren sa po tri i više pogodaka u svojoj mreži.

U meču sa Novim Sadom napadački fudbal koji forsira Zoltan Sabo nije mogao da dođe do izražaja usled loše pripremljenog terena u Odžacima. No, i pored toga strateg Kuljana zadovoljan je onim što je učinjeno na današnjem meču.

"Želeo sam da još jednom dam šansu svim igračima. Nismo mogli da forsiramo pas igru, pa samo kao i u uvodnim danima priprema u Umagu, bili prinuđeni da preskačemo sredinu i dugim loptama napadamo protivnički gol. Pružili smo čvrstu partiju, igrali uz konstantan presing, ali nažalost nismo uspeli da realizujemo jednu od svojih prilika" rekao je Sabo za klupski sajt.

Malobrojne prilike koje su na "jedvite jade" fudbaleri Hajduka uspeli da stvore propuštene su zbog manjka koncentracije egzekutora u finišu. Najbolji strelac na pripremama, Čovilo, propustio je u 17. minutu najizgledniju priliku u prvom poluvremenu.

U drugom delu igre propuštena je još jedna izgledna prilika koju je svojim prodorom i centaršutom stvorio Bane Pauljević jer je napadačima nedostajao koji milimetar da nabačenu loptu sprovedu u mrežu.

Tako je ostalo do kraja meča (0:0) a valja istaći da su golmani Hajduka još jednom pokazali da će na proleće biti teško dati im gol.

Hajduk sada sve svoje snage usmerava na duel sa OFK Beogradom koji će se igrati u Kuli sledeće nedelje, sa početkom od 14 časova. Uprava je odlučila da omogući svim navijačima Hajduka besplatan ulaz na ovu utakmicu.

Ne propustite