''Generalna proba'' pripala Zvezdi

Autor: Darko Mitrović
sreda 23.05.2012.
20:58
Izvor: Sportske.net

Duel rivala koji će odmeriti snage i u polufinalu plej ofa večeras je u svoju korist rešila ekipa Crvene zvezde. Ekipa Svetislava Pešića večeras je u 14. kolu domaćeg šampionata savladala Radnički, koji bez obzira na ovaj poraz startuje sa drugog mesta u

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

U pretposlednjem meču ligaškog dela prvenstva Crvena zvezda je večeras na svom parketu savladala kragujevački Radnički rezultatom 87:75, ali utakmica nije imala takmičarski značaj, pošto je Radnički već ranije osigurao poziciju ''broj 2'' uoči plej - ofa.

Početak meča obeležila je serija Crvene zvezde od 12:0, kada su od vođstva Radničkog (2:4) Pešićevi izabranici stigli do dvocifrene prednosti (14:4).

Ipak, gosti nisu dozvolili da prednost Beograđana i dalje raste, već su je postepeno smanjivali i na kraju prvih deset minuta rezultat je bio 21:19 u korist Zvezde.

Drugih deset minuta proteklo je u znaku Kragujevčana, koji su u ovom delu igre bili posebno šuterski raspoloženi postigavši ukupno 30 poena i vođstvom gostiju od 49:43 ušlo se u drugo poluvreme.

Kragujevčani su prednost održavali do polovine treće četvrtine, kada je Zvezda stigla do izjednačenja i sve do poslednjih tri minuta trajala je potpuna rezultatske neizvesnost.

Finiš je ipak pripao domaćinima, koji su na kraju stigli do sasvim solidnog vođstva, ne dozvolivši Radničkom da unese novu neizvesnost.

Omar Tomas je bio najefikasniji u ekipi Zvezde sa 17 poena, dok je kod gostiju čak četvorica igrača upisalo po 10 poena - Sajmon, Skot, Bakić i Sinovec.

Ne propustite