Gledajte srpski derbi, neće ih biti još puno...

Autor: Boris Jovanović
petak 02.03.2012.
09:26
Izvor: Sportske.net

Partizan i Hemofarm otvaraju novi vikend na Jadranu. Dueli srpskih klubova neće biti baš česti od naredne sezone, ostajemo sa tri kluba u regionalnom takmičenju...

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Ostala nam je puka teorija, međutim, jasno je, imaćemo klub manje, hrvatski timovi su nas pretekli po koeficijentu.

Ko će se naći na Jadranu naredne godine saznaćemo tek u Superligi, ali da iskoristimo ovu sezonu, da malo češće gledamo duele klubova iz Srbije.

Jedan takav je na programu večeras, Partizan gostuje u Vršcu, za šampiona je ovo praktično meč lopta za odlazak na fajnal - for. Crno - beli su lako u prvom delu šampionata izašli na kraj sa Hemofarmom, sada bi trebalo da bude lakše, s obzirom da su Vrščani podmladili tim, ali i da se nalaze u krizi.

Oni se bore za goli život, ali žele da izbegnu reprizu blamaže protiv Cibone. Nakon toga su osvetlali obraz, dobro se držali protiv neprikosnovenog Makabija, pa bi sličan rasplet sigurno značio puno za mladi tim.

Zvezda nakon loše partije u Širokom Brijegu mora da savlada Krku, koja mnogo bolje igra kod kuće. Crveno - beli su praktično izgubili šanse za Evropu, ali bi trijumfom overili mesto u sredini tabele.

Radnički je u Zagrebu, u sredu su poraženi od Cedevite, pokušaće da poprave utisak protiv "Mrava". Pobeda bi značila produžetak nade u borbi za Evropu, mada su šanse, realno, male.

U ostalim mečevima videćemo slovenačku borbu očajnika, Zlatorog protiv Heliosa, dok će Makabi u Zagreb, jednom su izgubili ove godine u glavnom gradu Hrvatske, od "Mrava", sada je rival Cedevita.

Budućnost ima dva meča manje od Širokog, ako pobedi kod kuće Hercegovce, gotovo sigurno će ići će na "fajnal for".

Stari derbi između Olimpije i Cibone, sada nije za neke veće domete, ali ne treba potcenjivati ni izlazak u Evropu.

22. kolo:

Petak:

Hemofarm - Partizan (20:00)

Subota:

Zlatorog - Helios (18:00)
Cedevita - Makabi
Budućnost - Široki (19:00)
Zvezda - Krka (20:00)
Zagreb - Radnički
Olimpija - Cibona

Ne propustite