Gogić odustao od kazni zbog skidanja sakoa?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 13.05.2014.
15:40
Izvor: Sportske.net

Direktor takmičenja Košarkaške Superlige Srbije izrekao je u utorak kazne za prestupe koje su igrači i treneri pravili tokom utakmica 8. kola domaćeg košarkaškog šampionata ali među njima nema novčanih kazni za masovno skidanje sakoa u hali "Pionir".

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Osmo kolo Košarkaške Superlige Srbije donelo je masovni bunt protiv pravila koje predviđa zabranu skidanja sakoa od strane trenera tokom vođenja utakmice a čini se da je masovno skidanje sakoa u hali "Pionir" dozvalo pameti direktora lige.

Dragan Gogić u utorak je odredio kazne za prekršaje koje su treneri i košarkaši domaćih klubova pravili na utakmicama 8. kola KSL, ali među njima nije bilo novčane kazne za skidanje sakoa.

Podsećamo da je direktor takmičenja, posle duela FMP-a i Partizana, upozorio trenera Partizana Duška Vujoševića da ne sme da skida sako ali je strateg crno-belih već na narednom susretu "prekršio" pravilnik zbog čega je kažnjen sa 35.000 dinara.

Potom je usledio duel 8. kola između Partizana i Radničkog kada su treneri oba tima skinuli sakoe u znak protesta protiv ovog pravila a klub iz Humske je dan posle utakmice uputio i žalbu Predsedništvu Košarkaške lige Srbije zbog kazne koju je Gogić ranije izrekao.

Kako Duško Vujošević i Miroslav Nikolić nisu među kažnjenima zbog "prestupa" u okviru 8. kola, čini se da je direktor takmičenja KSL popustio i shvatio da je na pogrešan način želeo da interpretira pravilo o zabrani "neprikladnog oblačenja".

Ne propustite