GP - Odbojkašice prošetale Dominikanom

Autor: Beta Beta
subota 03.08.2013.
12:53
Izvor: Beta

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Santo Domingu selekciju Dominikanske Republike sa 3:0 u setovima (25:13, 25:20, 25:16), u utakmici prvog kola Grupe B na Gran priju.

ossrb.org
ossrb.org

Povezane vesti

Najefikasnija u ekipi Srbije bila je Brankica Mihajlović sa 22 poena, dok je Jovana Brakočević dodala 16.

U domaćem timu najefikasnija sa devet poena bila je Altagrasija Đina Kasilja Mambru, a poen manje postigla je Prisila Brens Rivera.

Selektor Srbije Zoran Terzić rekao je da i pored pobede, nije potpuno zadovoljan igrom njegovih odbojkašica.

"Igrali smo protiv snažnog tima i na neki način smo bili iznenađeni tokom utakmice. Obe ekipe su igrale dobro, ali mi smo pobedili. Ovo je bila naša prva zvanična utakmica u sezoni, zbog čega sam bio pomalo zabrinut, ali ispalo je dobro. Iako smo pobedili, nisam potpuno zadvoljan našom igrom", rekao je Terzić.

Kapiten Srbije Maja Ognjenović rekla je da je njena ekipa iskoristila greške protivnika i da će se i u narednim utakmica oslanjati na dobar servis.

"Naš servis je bio i biće naše najjače oružje, pa smo želele da ga sačuvamo. Sigurno je da će nam to biti glavna stvar u narednim utakmicama. U prvom setu protivnik je morao da popravi igru u odbrani, ali i nakon poboljšanja nisu mogli potpuno da se oporave. Napravile su mnogo grešaka, a mi smo to uspele da iskoristimo", rekla je ona.

Selektor Dominikanske Republike Markos Kvik rekao je da je njegova ekipa odigrala ispod svog nivoa.

"Predstojeća utakmica protiv Portorika je važnija, jer ako bismo sada analizirali poraz od Srbije trebalo bi nam namanje nedelju dana da shvatimo šta se dogodilo. Igrali smo ispod uobičajenog nivoa. Mnogo smo bolji nego što smo pokazali protiv Srbije", rekao je on.

Reprezentativke Srbije večeras u Santo Domingu od 20.30 igraju protiv Češke, drugu utakmicu u Grupi B, dok sutra u isto vreme igraju protiv Portorika.

Ne propustite