Gradonačelnik čestitao Voši: ''Da osvojiš Kup, pa da opet pobeđuješ Milan, Romu, Atletiko...''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 06.03.2014.
21:23
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Obeležavanje impresivnog jubileja, stogodišnjicu FK Vojvodina, u četvrtak je ovom klubu čestitao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Vek postojanja obeležava FK Vojvodina, jubilej na kome mogu da joj pozavide i mnogi evropski velikani.

Tim povodom u četvrtak se oglasio i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je novosadskom superligašu uputio čestitku, uz želje da se klub uskoro vrati na staze nekadašnje slave, a da za početak Voša osvoji pehar nacionalnog Kupa
.

Vučevićevu čestitku FK Vojvodina prenosimo u celini:

''Dragi klube, dragi navijači

Šta je za nas Novosađane FK Vojvodina?

Ona je mnogo više od fudbalskog kluba, ona je priča o nama. Gde smo bili pre tačno sto godina, gde smo danas i gde ćemo biti sutra. Priča o pradedi, dedi, ocu i sinu. O mladićima koji su je pred sam Veliki rat osnovali, do šampionskih generacija, do evropskog sjaja.

Vojvodina je ponos Novog Sada. U svetu nema mnogo klubova koji se mogu pohvaliti takvom istorijom i nastankom. Rođena u tuđini, u poluilegali, iz čistog srca srpske mladeži krštena imenom srpskog Vojvodstva u Habzburškoj carevini, odevena u crveno-bele dresove praške Slavije, ali sa plavom zvezdom što na grudima sija čitav vek.

A kada se nešto rodi iz srca, predodređeno je da traje. Ona je amanet koji moramo čuvati. Zato će Vojvodina postojati dogod se fudbal bude igrao. Zauvek.

Jedan grad, pored institucija, čine pre svega ljudi, njihove priče i snovi. Vojvodina je sve to. Ljudi, priče i snovi. Zato ona i nije samo fudbalski klub, ona je institucija. Čitav vek „Prva dama“, ona je priča svih nas. Veliko ti hvala za sve priče i snove, hvala za 66. i 89. godinu. Hvala za sve radosti i tuge. Za sve velikane srpskog i evropskog fudbala što su nosili tvoj crveno-beli dres. Hvala Ti što postojiš.


Srećan Ti rođendan „Prva Damo“ ! Srećan Ti prvi vek postojanja Vojvodino !

Želim Ti da ovu zlatni godinu pozlatiš Kupom Srbije koji svi mi Novosađani zajedno sa tobom željno iščekujemo! Želim Ti da u svom narednom veku, ponovo kao nekad što si, pobeđuješ Fiorentinu, Milan, Romu, Seltik, Atletiko Madrid i ostale evropske velikane među kojima je i tvoje mesto
, piše u čestitki gradonačelnika Novog Sada.

Ne propustite