Gradska vlast "čupa" Radnički iz krize

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 22.05.2013.
13:14
Izvor: Sportske.net

Prvi čovek Niša, gradonačelnik Zoran Perišić, obavezao se da će u narednom periodu rešiti problem finansijske nestabilnosti u Radničkom, nakon čega bi klub trebalo da stane na noge i da bez posrtanje nastupa u JSL.

juznevesti.com
juznevesti.com

Povezane vesti

Kriza koja je tokom sezone pretila da ugrozi opstanak Radničkog iz Niša u Jelen Superligi trebalo bi da uskoro postane prošlost.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić posetio je fudbalere pred duel sa Javorom iz Ivanjice i obećao im da će Grad u buduće obezbediti 40 miliona dinara na godišenjem nivou. To znači da će na račun kluba mesečno stizati 5.5 miliona dinara, od kojih će 2.5 biti obezbeđeno iz gradske kase a ostatak iz sponzorskih ugovora koji bi trebalo da budu potpisani naredne nedelje.


"Uspeli smo da obezbedimo za igrače Radničkog nekoliko sponzorskih ugovora preko nekoliko sponzorskih firmi. Te ugovore ću narednih nedelja potpisati. Za fudbal grada Niša i ove momke koji se bore za opstanak" kazao je Perišić.

Gradonačelnik je dodao da će što pre morati da bude sazvana sednica Skupštine Radničkog na kojoj bi trebalo da budu donete odluke o tome ko će preuzeti rukovođenje kluba.

"Želim i trudiću se da Darko Bulatović bude na čelu Uprave kluba u narednom periodu. Kako će se raditi, oceniće vreme. Za vikend se završava sezona, a mi bismo nakon toga morali da uradimo što se očekuje od nas. U Upravni odbor će ući uspešni privrednici, nekompromitovani ljudi jer ne želim u Upravi nijednog čoveka koji je na neki način povezan sa nečim što ne priliči sportu" poručio je Perišić a prenose "Južne vesti".

Iz svega navedenog da se zaključiti da bi Radnički u narednoj sezoni mogao da postane ozbiljniji takmac u Jelen Superligi i da se gostovanja na "Čairu" plaše i najjače ekipe kao što je to bilo nekada.

Ne propustite