Grant: ''Odlazim, pamtiće se titula...''

Autor: Beta Beta
četvrtak 17.05.2012.
16:11
Izvor: Beta

Avram Grant danas potvrdio ono o čemu su mediji pisali prethodnih dana. Utakmica protiv Metalca biće oproštajna za Izraelca na klupi Partizana. Žali zbog prolećnih poraza od Crvene zvezde, ali tvrdi da je najvažnije što je osvojena peta uzastopna titula.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Avram Grant saopštio je danas da će posle nedeljne utakmice sa Metalcem aktivirati klauzulu iz ugovora po kojoj može da napusti klub na kraju sezone.

On je svoj šestomesečni boravak u Partizanu ocenio kao "pozitivan".

"Bilo je pozitivnih stvari i od navijača na koje želim da se fokusiram. Znam da su im porazi od Zvezde teško pali, ali je činjenica da će u istoriji ostati zapisano da je Partizan osvojio petu uzastopnu titulu", rekao je Izraelac novinarima na konferenciji u Sportskom centru "Teleoptik" u Zemunu.

Grant je kazao da je odluku o odlasku doneo prošle nedelje iz, kako je naveo, privatnih razloga.

"Odluku sam doneo prošle nedelje, a pre toga nisam razmišljao o odlasku. Predsednik Djurić me je januara zvao da pomognem klubu. Došao sam u novu ligu o kojoj nisam mnogo znao. Prvi plan je bio da osiguram prvenstvo i obezbedim tim za Evropu. Odlazak mi najteže pada zbog toga, ali su moji privatni razlozi prevladali",  kazao je bivši trener Čelsija, Portsmuta i Vest Hema.

Izraelac je rekao da ovo nije prvi put da aktivira klauzulu po kojoj može da napusti neki klub pre isteka ugovora.

Na pitanje novinara o tome da li zna ko će ga naslediti, Grant je rekao da ne zna ništa o budućem treneru Partizana.

"Ne znam ništa o mom nasledniku. Imao sam sastanak sa predsednikom na kojem smo rzgovarali o tim stvarima i siguran sam da on hoće da klubu uvek bude bolje", dodao je on.

Trener crno-belih je istakao da ga nisu pogodile kritike potpredsednika kluba Dragoljuba Vukadinovića posle poraza u "večitom derbiju" od Crvene zvezde.

"Nisam upoznao tog čoveka, ali svako ima pravo na svoje mišljenje. Ako se radi o nekome iz kluba, onda je to trebalo da mi kaže lično. Ovde sam se osećao kao kod kuće, nisam sreo ni jednu negativnu osobu i odlazim sa lepim uspomenama", naveo je Grant.

"Igrali smo dobar fudbal, a zadovoljan sam čak i kako smo odigrali utakmice koje smo izgubili od Crvene zvezde", dodao je on.

Po pisanju beogradskih medija, umesto Granta na klupu Partizana vratiće se Vladimir Vermezović koji je vodio klub u sezoni 2004/2005.

Crno-beli će u nedelju, u poslednjem kolu Super lige, igrati protiv Metalca u Beogradu, a Upravni odbor kluba će sutra u 13.00 u SC "Teleoptik" održati vanrednu sednicu.
 

Ne propustite