Grčka ''sa pola gasa'' dobila Hrvate i gleda ka ''Orlovima''!

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.09.2014.
21:49
Izvor: Sportske.net

Posle večerašnjeg duela Grčke i Hrvatske, neke stvari su već jasnije kad su u pitanju potencijalni parovi osmine finala.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

S obzirom da je reprezentacija Srbije večeras doživela poraz od Brazila, gotovo sigurno je da će rival našoj selekciji biti prvoplasirana selekcija iz Grupe B.

A kako sada stvari stoje, kolo pre kraja prve faze takmičenja, to bi mogla da bude Grčka, koja je i večeras protiv Hrvata nastavila svoju seriju pobeda.

Grci su slavili sa 76-65, pošto su čitavim tokom meča imali potpunu kontrolu na terenu i na kraju znatno lakše nego što se moglo očekivati, došli do četvrte pobede iz isto toliko odigranih mečeva.

Papanikolau ih je predvodio sa 14 poena, Burusis je upisao poen manje, uz 10 skokova, dok je na drugoj strani, kao i obično, najbolji bio Bojan Bogdanović sa 20 poena.

Ovim porazom Hrvatske, postalo je jasno da se u osmini finala neće ostvariti želja Stefana Jovića da nam upravo selekcija Jasmina Repeše bude rival u toj fazi takmičenja. Naprotiv, sada je neizvesno i hoće li se Hrvati uopšte plasirati u nokaut fazu. Ako izgube i od Portorika, moraće odmah da spakuju kofere.

Dilema je sada da li će protivnik Srbije biti Grčka, ili Argentina, koja će u poslednjem kolu pokušati da svrgne Grke sa liderske pozicije.

Tabela Grupe B: Grčka 4-0, Argentina 3-1, Senegal 2-2, Hrvatska 2-2, Portoriko 1-3, Filipini 0-4.






Ne propustite