'Grobari', nema povlačenja, nema predaje! (20.45)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 05.12.2013.
10:18
Izvor: Sportske.net

Košarkaške Partizana od večeras pa do kraja grupne faze takmičenja u Evroligi očekuju mečevi koji rešavaju pitanje plasmana u TOP 16 fazu. Računica je jasna, dve pobede u naredna tri meča i tri poraza Nantera vode crno-bele u dalji tok takmičenja. Prva pr

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Uzdaj se u se, i u poraz(e) Nantera...

Sa tim sloganom ulaze košarkaši Partizana u večerašnji susret osmog kola grupne faze takmičenja u Evroligi. Crno-beli u "KombankAreni" dočekuju ukrajinski Budiveljnik koji nisu uspeli da savladaju u Kijevu iako su bili na dobrom putu da to učine.

Mnogo je otežavajućih okolnosti koje Partizan sputavaju u datom trenutku ali će zato i uspeh biti veći, ukoliko crno-beli uspeju da prevaziđu sve probleme.

Dobro je poznato da Partizan već neko vreme igra bez prvog plejmejkera Lea Vestermana koji je povredio ligamente kolena na gostovanju CSKA iz Moskve u okviru petog kola EL. U takvim okolnostima Bogdan Bogdanović je preuzeo breme koje je bilo na Vestermanovim leđima ali reprezentativac Srbije za sada uspeva sjajno da se nosi sa dodatnom odgovornošću koja mu je poverena.

Dodatni problem za crno-bele mogla bi da bude selidba u "Arenu". Koliko god nekome izgledalo impresivno to što će meč biti odigran u najvećoj hali na Balkanu činjenica je da u "Pioniru" protivnici Partizana osećaju veći pritisak i lakše gube utakmice nego u hali na Novom Beogradu.

Budiveljnik je ekipa koja je u odnosu na prvi meč u Kijevu izmenila sastav i pojačala se sjajnim Dehuanom Kukom, pobednikom takmičenja u šutu za tri poena na Ol Star vikendu 2009. godine. Tu je i litvanski internacionalac Dajuš Lavrinovič koji je u prvom meču namučio crno-bele a forma mu je od tog trenutka išla uzlaznom putanjom.

U prvom meču Budiveljnik je slavio rezultatom 74:69 ali Partizanu neće biti neophodna pobeda sa više od pet poena razlike jer ne bi trebalo očekivati da Ukrajici do kraja dođu do istog broja pobeda i poraza kao i Partizan.

Pošto je Partizan porazom u Parizu ispustio sudbinu iz sopstvenih ruku, da bi crno-beli ostali u trci za plasman u TOP 16 fazu sutra će u predgrađu prestonice Francuske Nanter morati da izgubi od Barselone.

U tom slučaju Partizan bi na dva kola pre kraja imao pobedu manje od Francuza i šansu da se uz dva poraza Nantera plasira u TOP 16 fazu ukoliko dobije Fener na strani ili CSKA u "Pioniru" u poslednjem kolu grupne faze takmičenja.

Prvi korak potrebno je napraviti večeras u "Areni" a utakmica sa Budiveljnikom počinje od 20 časova i 45 minuta uz direktan prenos na kanalima Sport Kluba.

Ne propustite