Grujin: ''Igramo pošteno, Partizan nas nije pustio!''

Autor: Darko Mitrović
petak 03.05.2013.
21:49
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Predsednik kragujevačkog Radničkog Ivan Grujin oštro reagovao na insinuacije koje su se pojavile u medijima da je navodno Partizan ''pustio'' Kragujevčane u meču sedmog kola Superlige.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Pobeda Radničkog nad Partizanom u sredu u kragujevačkom ''Jezeru'' izazvala je i neke sumnjičave komentare u pojedinim medijima, koji su naterali na oštru reakciju predsednika Radničkog Ivana Grujina.

On poručuje svima da njegov klub ne namešta utakmice, pa da je samom tim i pobeda nad Partizanom potpuno regularna.

''Najoštrije osuđujem insinuacije u medijima kojima se dovodi u pitanje trijumf Radničkog nad Partizanom u sedmom kolu Superlige Srbije. Zaprepašćujući je neprofesionalni stav da Radnički pobeđuje kada ga protivnik "pusti", a da ga protivnici pobeđuju u "nameštenim" utakmicama.

Jednako je nekorektno i ponavljanje naslova i članaka u kojima se ne navodi da je Radnički u nekoj utakmici pobedio, već da je njegov rival izgubio. Izlišno je i reći, ali to ipak činim zbog negativnog uticaja koji neodgovorni mediji imaju na javnost, sa nadom da će objektivna glasila objavom ispoštovati klub iz prestonice Šumadije: Radnički nikada nikoga nije "pustio", niti je bilo kojoj utakmici pristupio sa ciljem da izgubi'', ističe Grujin.

On tvrdi da su insinuacije o nameštanju i velika uvreda za trenere obe ekipe Miroslava Nikolića i Duška Vujoševića.

''Svako ko makar i delimično poznaje kakve su ličnosti i sportski radnici Miroslav Nikolić i Duško Vujošević, zna da je "nameštanje" nemoguća pojava, da ih obojicu samo želja za pobedom vodi ka svakoj utakmici.

Smatram da su ovakvi medijski ispadi uvrede i njih dvojice. Radnički, uprkos porazima koje doživljava na terenu, sve vreme nastoji da sa svojim suparnicima gaji pristojan odnos. Doživljavali smo teške neuspehe pred svojim navijačima, ali smo kolege iz tabora protivnika uvek ispraćali uljudno, baš kao što smo ih i dočekivali.

Gadi nam se da prijatan razgovor sa predstavnicima Partizana posle sedmog kola domaće lige pojedini mediji izobličavaju i stvaraju petparačke priče za jednokratno udovoljavanje onima koji ne misle dobro domaćoj košarci'', zaključuje između ostalog Grujin. 

Ne propustite