Grujin: "Okrećemo se ka plej-ofu Superlige"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 26.04.2013.
19:14
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Predsednik košarkaškog kluba Radnički iz Kragujevca analizirao je sezonu u ABA ligi koja je za "Đavole" završena porazom u polufinalu fajnal-fora. Zadovoljan rezultatima koji su nadmašili očekivanja, prvi čovek Radničkog poručio je da se ekipa sada okreće

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Najuspešnija sezona u istoriji postojanja KK Radnički iz Kragujevca završena je minimalnim porazom od Crvene zvezde Telekom u polufinalu fajnal-fora regionalnog košarkaškog takmičenja.

Analizirajući sezonu koja je ostala iza Kragujevčana, prvi čovek Radničkog, Ivan Grujin, nije krio zadovoljstvo rezultatima koji su premašili zacrtane ciljeve sa početka sezone.

"Ponosan sam na momke koji su branili boje našeg kluba, bez obzira na gorčinu poraza u Laktašima, koji je teško pao svakom članu Radničkog, baš kao i našim navijačima koji su nas bodrili tokom, a i posle utakmice. Rezultatski nismo ostvarili cilj na Fajnal foru, ali smo na najlepši način reprezentovali košarku Kragujevca i Srbije. Za nas upravo završena sezona na Jadranu najbolja je potvrda ispravnosti puta kojim želimo dalje da unapređujemo Radnički iz godine u godinu" kazao je Grujin.

Predsednik Radničkog osvrnuo se i na "nesportsku" atmosferu koju je javnost stvarala oko košarkaša kluba koji vodi. Grujin je zamerio onima koji su govorili kako Radnički ni ne mora da izađe na parket u Laktašima pošto se "znalo" da Kragujevčani ne mogu do Evrolige zbog neispunjenih uslova "B" licence.

"Moram da pohvalim igrače što su smogli snage da istrče na teren kao potpuno ravnopravni učesnici polufinala. A, podsećam, danima, pa i nedeljama, stvarala se negativna klima oko nas, što zbog izostanka pobeda u Superligi, što zbog propozicija koje sa Jadrana vode ka Evropi. Deo košarkaške javnosti kreirao je atmosferu oko naših igrača kao da gotovo i ne treba da nastupe jer se unapred "zna" da mi ne možemo da zaigramo u Evroligi. To nije pokolebalo naše igrače, nije ih obezvoljilo. Oni su dovoljno motivisani istrčali na teren i pokazali najširem auditorijumu, posetiocima u dvorani i gledaocima tv-prenosa, da su vredni takmičenja u regionalnoj ligi i da su zaslužili Evrokup" ističe prvi čovek Radničkog.

Nakon završetka takmičenja u ABA ligi, Radnički će nastaviti da se bori za plasman u plej-of domaće Superlige, koji garantuje učešće na Jadranu i naredne sezone.

Radnički je nakon četiri vezana poraza u Superligi Srbije loše pozicioniran ali Grujin veruje da će se u drugom delu šampionata doći do zacrtanog cilja.

"Rezultat koji smo postigli na Jadranu najveći je motiv za naše preostale nastupe u Superligi. Prvi pioritet našeg kluba u nastavku takmičenja je da maksimalno iskorigujemo poziciju u domaćem prvenstvu. Kao što smo kroz ABA ligu izborili Evrokup u sledećoj sezoni, tako smo sada rešeni da ostvarimo klupsku ambiciju u domaćim okvirima - želimo da se domognemo srpskog plej-ofa, što je propusnica za regionalnu ligu, peti puta u nizu za Radnički. Verujem u kvalitet koji naši igrači imaju kako na terenu, tako i kao karakteri, ne sumnjam da će i to ostvariti" završio je Grujin.

Radnički naredni meč u domaćem šampionatu igra protiv Partizana, prvog maja, u hali "Jezero".

Ne propustite