Grujin: "Sramotno ponašanje reprezentativaca, trpeće sankcije!"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 23.01.2014.
10:33
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Predsednik KK Radnički iz Kragujevca Ivan Grujin oglasio se povodom verbalnog obračuna koji su tokom meča sa Strazburom imali reprezentativci Nikola Kalinić i Stefan Birčević. Grujin je poručio da ono što se dogodilo ne priliči reprezentativcima i da će K

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Veliku štetu naneli su najkorisniji igrači Radničkog u meču sa Strazburom kragujevačkom ABA ligašu, zaključak je predsednika tog kluba manje od 24 časa posle utakmice.

Reprezentativci Nikola Kalinić i Stefan Birčević verbalno su se sukobili tokom poslednjeg tajm-auta u susretu trećeg kola Last 32 faze Evrokupa čime su naneli nenadokbadivu štetu klubu koji godinama gradi ugled u evropskim košarkaškim okvirima.

U četvrtak ujutru klub je preneo izvinjenja koja su Kalinić i Birčević uputili jedan drugom ali i sportskoj javnosti.

Bez obzira na to, KK Radnički odlučio je da sankcioniše ponašanje dvojice reprezentativaca što će biti učinjeno po povratku u Kragujevac, odnosno nakon meča sa Olimpijom u Ljubljani koji se igra u okviru 18. kola regionalne košarkaške lige.

"Ponašanje na poslednjem tajm-autu je bilo sramotno, kako za Radnički, tako i za srpsku košarku. Uprava neće tolerisati takvo ponašanje naših reprezentativaca. Iz Strazbura se ne vraćamo kući, već nas očekuje Ljubljana, ali još pre dolaska u Kragujevac sagledaćemo sve činjenice, odredićemo se i formalno - biće sankcionisani" rekao je predsednik KK Radnički Ivan Grujin.

Prvi čovek kragujevačkog ABA ligaša dodao je da će izgrednici konsekvence za delikt koji su napravili snositi tek posle meča sa Olimpijom jer je duel u Ljubljani jako bitan za klub te ne bi valjalo dodatno podizati strasti u datom trenutku.

"Žao nam je što smo poslali ružnu sliku o Radničkom, tako i zasenili dobre košarkaške partije. Izmenićemo to u budućem periodu. Sada nam je najbitniji meč protiv Olimpije" zaključio je Grujin.

Podsećamo da je Radnički poražen u trećem kolu Last 32 runde Evrokupa i da su mu šanse za plasman u dalji tok takmičenja svedene na teoriju.

Ne propustite