Gudelj: "Samo Srbija!"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 14.03.2014.
23:12
Izvor: Sportske.net

Vezista AZ Alkmara Nemanja Gudelj demantovao je natpise holandskih medija da bi mogao da promeni mišljenje i zaigra za selekciju "Lala", čime bi pogazio raniju reč koju je dao.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Početkom nedelje holandski mediji naveli su Dika Advokata na to da bi Nemanja Gudelj bio sjajno rešenje za oslabljen vezni red reprezentacije Holandije što je trener AZ Alkmara "aminovao".

Iskusni stručnjak nije se libio da pohvali svog prvotimca ali je Nemanjina izjava loše interpretirana i apsolutno u neskladu sa onim što je izjavio.

Momak koji ima srpski i holandski pasoš nema nameru da se ponaša kao "golub preletač" jer je svoju reč da će igrati samo za Srbiju dao još nakon nezvaničnog poziva Safeta Sušića da zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"Objasnio sam to pre dva dana holandskim novinarima, sada ponavljam i vama, jer sam istu priču pričao i posle nezvanične ponude Bosanaca i Safeta Sušića. Moja odluka je stara i čvrsta. Igraću za reprezentaciju Srbije, iskreno se nadam, u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope u Francuskoj" izjavio je za "Novosti" Nemanja Gudelj.

Nemanja je svoj prvi nastup u seniorskoj reprezentaciji Srbije upisao prošle nedelje, u pobedi "Orlova" na gostovanju Republici Irskoj.

Pravilnik FIFA otvara mu put da pre prve zvanične utakmice za Srbiju promeni odluku i postane reprezentativac Holandije, ali je posle svega jasno da Nemanja Gudelj sebe vidi samo u dresu "Orlova".

Ostaje da se vidi hoće li Gudelj nastupiti za Srbiju tokom turneje po Americi što je vrlo izvesno, imajući u vidu njegovu formu u holandskom šampionatu.

Ne propustite