Gulit: "Pustite decu da igraju"

Autor: Đorđe Đokić
subota 01.09.2012.
14:37
Izvor: Sportske.net

Rud Gulit je odgovarao na pitanja postavljana preko tvitera za sajt UEFA. Zanimljiv je stav velikog fudbalera o mladim igračima, kao i njegovo podsećanje na slavne godine njegovog Milana.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

"Teško je reći da li bi moj Milan mogao da pobedi današnju Barselonu. Tempo je mnogo brži danas. Ne može se uporediti sa tadašnjim fudbalom. Mada bih voleo, to nije uporedivo. Bilo je sjajno tada, uživali smo. Ipak, još uvek imamo rekord od dve uzastopne titule prvaka Evrope." - odgovorio je Gulit na pitanje da upored tadašnju generaciju Milana i današnju Barselone.

"Teško je reći koliko može Milan ove godine. To je mlad tim. Već su izgubili u ligi kući. Moramo im dati vremena. To je ipak Milan, mlad je tim, moramo ih podržati koliko god možemo." - još uvek je Gulit uz svoje Rosonere.

Zanimljivo je njegovo mišljenje o načinu na koji treba razvijati mlade igrače.

"Ne smeju da preteraju sa treninzima na početku. Pustite ih da igraju, da se oslobode, da driblaju, da razmišljaju o igri. Eventualno im dajte neke isntrukcije, ali intuicija je najvažnija. Nekad će nešto i sami provaliti. Kasnije ih samo oblikuješ da postano bolji igrači" - ima Holanđanin recept.

Seća se finala 1989. godine protiv Steaue.

"Nou Kamp je bio pun naših navijača pošto navijači Steaue nisu mogli da putuju po Evropi. Tako smo mi imali sve karte. Zamislite 90.000 navijača Milana navija za nas. Bili smo fokusirani. Dobiti u finalu 4:0 je neverovatno, a postići 2 gola je nešto specijalno. Najviše se ipak sećam momenta kad smo stigli na stadion. Bilo je to more crveno-crnih zastava. Bilo je teško probiti se do svlačionica. Neverovatan osećaj" - priseća se Gulit.

Podsetite se kako je to izgledalo


Ne propustite