Gvardiola upozorava na Ozila

Autor: Miloš Marković
utorak 11.03.2014.
14:35
Izvor: Sportske.net

Trener Bajern Minhena upozorio je svoje igrače da posebnu pažnju obrate na Mesuta Ozila, koji individualno ima kvalitet da za svoj tim sam reši utakmicu.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Bajern Minhen i Arsenal večeras igraju revanš meč osmine finala Lige šampiona na Alijanc Areni, meč u koji bavarski tim ulazi sa prednošću iz prvog duela.

Ipak, nemačka opreznost i obazrivost, kao i disciplina ne dozvoljavaju opuštanje, sa druge strane ni Tobdžije sigurno nisu stigle sa belom zastavom, veru im uliva i prošlogodišnji susret sa istim rivalom.

U susret ovom meču, Pep Gvardiola je posebnu pažnju svom timu ukazao na Mesuta Ozila.

Nemački fudbaler je u proteklom periodu kritikovan zbog svojih igara, naročito protiv jačih rivala, kada svojim preuzimanjem odgovornosti na terenu treba da ponudi kvalitet više svom timu.

Poslednju utakmicu svog tima, protiv Evertona u FA Kupu, Ozil je odigrao impresivno, najavio da je kriza iza njega.

Upravo zato i upozorenja od strane Pepa Gvardiole.

„Ne želim da vidim Mesuta Ozila kako kontroliše utakmicu i diktira tok meča. To bi za nas bio veliki problem. Ova utakmica je kao finale. Arsenal to zna, baš kao i Ozil. Na pojedinačnim utakmicama, igrači ulažu dodatni trud, imaju motiv više koji ih pokreće. Mesut Ozil će dati svoj maksimum, odigraće kako najbolje ume i mi na to moramo da budemo spremni.“, rekao je Pep Gvardiola.


Ne propustite