Hajde Srbi, Evropa je merilo!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 22.01.2014.
13:43
Izvor: Sportske.net

Sreda je rezervisana za mečeve predstavnika Srbije u Evrokupu, a Crvena zvezda Telekom i Radnički iz Kragujevca večeras biju važne bitke koje će imati presudnu važnost za konačan plasman dva tima u Last 32 fazi drugog po kvalitetu evropskog košarkaškog ta

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Mečevima trećeg kola Last 32 faze Evrokupa dolazi se do polovine borbe za mesta koja vode u samu završnicu drugog po kvalitetu evropskog košarkaškog takmičenja.

Srbiju će, baš kao i prethodne nedelje, u jednom danu predstavljati dva tima a prvi na teren izlaze košarkaši Crvene zvezde Telekom.

U okviru trećeg kola grupe "L" crveno-beli dočekuju grčki Panionios koji u "Pionir" stiže nakon dva poraza iz prethodna dva meča.

Zvezda u utakmicu ulazi posle ubedljive pobede nad Olimpijom u 17. kolu ABA lige ali sa podsvesnim opterećenjem koje je doneo poraz od Nižnjeg u Novgorodu u drugom kolu Evrokupa.

Zvezda

Sa skorom 1-1 Zvezda nije ni blizu sigurnom plasmanu u završnicu Evrokupa ali bi eventualni trijumf nad Panioniosom značio ogroman korak ka ostvarenju tog cilja. Treba imati u vidu da u goste stiže drugoplasirana ekipa grčkog šampionata, te da dva poraza koje je Panionios imao na startu Last 32 faze EK nisu pravo merilo kvaliteta tima za koji nastupa naš Uroš Duvnjak.

Zvezda u meč ulazi bez Blejka Šilba koji je za vikend definitvno precrtan sa platnog spiska ali će Čarls Dženkins imati dodatni motiv da se večeras dokaže pošto je dobio novi ugovor na još godinu dana sa crveno-belima.

Utakmica u hali "Pionir" igra se od 19 čsaova i 15 minuta a drugi meč trećeg kola u grupi "L" na programu je od 20.30 u Bilbau, gde se sastaju istoimeni domaćin i Nižnji.

Za razliku od Crvene zvezde Telekom, drugi predstavnik Srbije u Last 32 fazi Evrokupa nije u poziciji koja garantuje plasman na jedno od prva dva mesta u grupi "N".

Radnički iz Kragujevca vezao je dva poraza na startu druge runde takmičenja pa će večerašnji duel sa Strazburom za Kragujevčane biti poslednja šansa da se uključe u brobu za prve dve pozicije.

Radnicki Kragujevac

Realnost je to da je francuski sastav igrao u grupnoj fazi EL u tekućoj sezoni i da je apsolutni favorit na večerašnjem meču, premda i Strazbur ima skor 0-2 posle dva uvodna kola.

Izabranici Miroslava Nikolića će pored protivnika morati da se bore i sa umorom jer igraju u ritmu sreda nedelja a roster Radničkog nije dovoljno veliki ni kvalitetan da bi to podneo.

Bilo kako bilo, Šumadinci bi eventualnim iznenađenjem na grnici Francuske i Nemačke došli do prve pobede u Last 32 fazi, ali i ostanka u trci za mesto koje vodi u dalji tok takmičenja.

Utakmica u Strazburu igra se u 20 časova i 30 minuta a drugi meč grupe "L" počinje pola sata ranije a sastaju se ALBA i Himik.

Ne propustite