Hajduci se uzdaju u tradiciju protiv crveno-belih

Autor: Miloš Marković
petak 30.03.2012.
10:17
Izvor: Sportske.net, fkhajduk.rs

Kulski prvoligaš u okviru 21. kola Jelen Super lige gostuje na Marakani, igra protiv Zvezde koja je neporažena u prolećnom delu sezone.

fkhajduk.rs
fkhajduk.rs

Povezane vesti

Impresivan učinak tima koji vodi Robert Prosinečki nije zaplašio Kuljane koji se uzdaju u motiv i karakter, ali i tradiciju dobrih rezultata protiv beogradskih crveno-belih u poslednjih nekoliko godina.

Punih dvadeset godina traje rivalstvo Hajduka i Crvene zvezde.

Kuljani se rado prisećaju prvog duela davne 1993. godine, koji je završen bez golova čime je Hajduk nagovestio da se neće tek tako predavati u duelima protiv velikog rivala.

Dueli između ova dva protivnika su uvek bili rovovski, tvrdi mečevi uglavnom sa malo golova. Sećaju se Kuljani i perioda od 2000. do 2004. godine kada Crvena zvezda nijednom nije uspela da trijumfuje na stadionu kraj Kišovog kanala.

Optimizam i nadu za dobrim rezultatom na gostovanju u Beogradu daje i podatak da su Kuljani 2009. godine na Marakani zabeležili pobedu od 2:1, a godinu dana kasnije i na svom stadionu „spotakli“ Zvezdu u borbi za titulom pobedivši je 2:0 u Kuli.

Utakmica koja je pred kulskim Superligašem je od velike važnosti.

Hajduk nakon sjajnog starta donekle mora da strahuje za golim životom, dok su crven-beli izuzetno motivisani da nastave prolećni pohod.

Hoće li uspeti videće se u subotu od 18 sati.

Ne propustite