Het-trik Šurlea na 'Krejven Kotidžu'!

Autor: Boban Filipović
subota 01.03.2014.
17:53
Izvor: Sportske.net

'Plavci' ostaju lideri na tabeli Premijer lige posle 28. kola pošto su kao gosti savladali Fulam sa 3:1. 'One man show' Andrea Šurlea. Još ubedjiviji u gostima bio je Njukasl, Preporođene 'Svrake' su odnele ceo plen iz Hala.

Beta/AP Photo/Sang Tan
Beta/AP Photo/Sang Tan

Povezane vesti

U londonskom derbiju između fenjeraša i lidera Premijer lige, četa Žozea Murinja je opravdala status favorita i zakovala domaće još dublje za dno tabele.

Prvo poluvreme proteklo je bez golova, a onda su se gosti probudili u nastavku i zahvaljujući nemačkom reprezentativcu Andreu Šureleu stigli do trijumfa koji ih ostavlja usamljene na čelu.

U prvom delu igre 'Plavci' su imali dve prilike u kojima se našao Fernando Tores, ali njegove pokušaje Stekelenburg uspeva da ukroti.

Gosti su poveli u 52. minutu, Azar proigrava Šurlea, koji nadirući s desna dovodi svoj tim u vođstvo.

U periodu od 65. do 69. minuta Nemac postiže još dva gola čime definitivno rešava pitanje pobednika i prisvaja epitet apsolutnog junaka utakmice iako je mogao da postigne još jedan gol u finišu. Murinjo ga je izveo tri minuta pre kraja meča, umesto njega je ušao David Luiz.

Domaćin je 15 minuta pre kraja stigao do utešnog gola preko pojačanaj iz Evertona Džonija Heitinge. Pokušao je Dejagah da vrati nezivesnost u finišu, ali bez konkretnog rezultata.

Branislav Ivanović je odigrao svih 90 minuta na poziciji desnog beka.

Golove pogledajte OVDE.

Njukasl je u Halu vezao drugi trijumf posle niza loših rezultata od kako je Kabaj otišao u PSŽ.

Puleni Alana Pardjua su već do poluvremena stekli dva gola viška preko Muse Sisoka i Loika Remija, Dejvis je vratio 'Tigrove' u igru ranim golom u nastavku, ali Musa Sisoko u 55. minutu ponovo pogađa i otklanja sve dileme oko pobednika. Anita u sudisjkoj nadoknadi postavlja konačan rezultat.

Na 'Kngston Komjunikejšns' stadionu posle 90. minuta ijre na semaforu je pisalo 1:4.

Ne propustite