Hoće li Marakana zaista postati ''Nacionalni stadion''?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 02.03.2014.
10:27
Izvor: Sportske.net

Tema ''Nacionalnog stadiona'' ponovo je postala aktuelna, jer Fudbalskom savezu Srbije polako ističe rok za predaju kandidature naše zemlje za organizaciju Evropskog prvenstva 2020. godine.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Podsetimo, pre nekoliko dana održana je sednica Izvršnog odbora FSS na kojoj je potvrđena namera Saveza da se Srbija uključi u trku za suorganizaciju Evropskog prvenstva, ali se umesto izgradnje novog stadiona koji bi imao status nacionalnog, predlaže rekonstrukcija nekog od postojećih.

Naravno, u prvi plan su izbili stadioni Partizana i Crvene zvezde, ali u izjavi za današnji ''Kurir'', generalni sekretar FSS Zoran Laković je izneo svoj stav da je najbolje rešenje da se u ''Nacionalni stadion'' rekonstruiše sadašnji stadion Crvene zvezde.

''Nemam problem da naglasim kako bi stadion Crvene zvezde bio najbolje rešenje, jer ima najčistiju pravnu dokumentaciju, a nedavno su i sami čelnici ovog kluba podržali ovu ideju u zvaničnom saopštenju'', izjavio je Laković.

Rok za predaju kandidature Srbije za suorganizaciju EP 2020 ističe u aprilu, pa će konačnu odluku biti neophodno doneti što pre.

Naravno, postavlja se pitanje šta bi podrazumevala pomenuta rekonstrukcija ''Marakane'', da li će država stati uz taj projekat, ali i da li će se možda pojaviti potencijalni problem sa navijačima.

Jer, na primer, da li bi, u tom slučaju, na severnoj tribini tog ''Nacionalnog stadiona'' moglo da i dalje stoji ispisano ime navijačke grupe Crvene zvezde, odnosno da li bi morala da se uspostavi nekakva neutralnost u tom pogledu?

Takođe, pitanje je i ako ''Marakana'' postane 'Nacionalni stadion', šta će biti sa stadionom u Humskoj? Da li će Zvezdini fudbaleri igrati na modernom stadionu, a Partizanovi na svom starom (videli smo juče na šta liči teren), doduše sa novim, crno-belim stolicama...?

Utisak je da će na ovu temu tek biti polemika...







Ne propustite