Hoće li Partizan premirati Zvezdine rivale?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 30.04.2014.
10:30
Izvor: Sportske.net

Šestostruki uzastopni šampion Srbije ne drži sudbinu u svojim rukama, kada je borba za titulu u pitanju, zbog čega nije nemoguće da do kraja sezone pokuša da dodatno motiviše Zvezdine rivale.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbalski klub Partizan vratio se u trku za titulu pobedom u 146. "večitom" derbiju ali sama pobeda nad Zvezdom neće biti dovoljna crno-belima da odbrane tron.

Ukoliko žele do sednom uzastopnog trofeja, izabranici Marka Nikolića moraće da slave na preostale četiri utakmice i da čekaju još DVA kiksa Crvene zvezde.

Jedno od legitimnih sredstava kojem bi u Humskoj mogli da pribegnu u datim okolnostima jeste i premiranje protivnika Crvene zvezde. Trener crno-belih ne odbacuje tu mogućnost ali bi radije da sportski motivi preovladaju kod ekipa koje se sastaju sa crveno-belima.

"Činjenica je da je ovo profesionalizam, ali smatram da u sportu uvek treba da preovladavaju sportski motivi. Oni su ovek jači nego bilo koji drugi motivi" rekao je Nikolić a prenosi "Sport".

Profesionalni sport ne poznaje zabrane kada je premiranje rivala svog takmaca u pitanju ali Nikolić podseća da je čak i slučaju "kikseva" Crvene zvezde neophodno da Partizan osvoji 12 od 12 mogućih bodova na preostale četiri utakmice.

"Ta finansijska injekcija može da ima kratkoročni efekat ali ne razmišljam u tom pravcu. Jer, čak i da premiramo nekoga, nikakvog to značaja nema ako mi ne pobedimo sve četiri utakmice do kraja" zaključuje Nikolić.

Fudbaleri Partizana do kraja sezone imaju nešto povoljniji raspored od Crvene zvezde jer klub iz Ljutice Bogdana očekuju dueli sa ekipama koje se grčevito bore za opstanak.

U slučaju da u Partizanu odluče da premiraju rivale Crvene zvezde sigurno da će to biti ekipe Rada, Slobode ili OFK Beograda jer se radi o timovima koji imaju veliki motiv da savladaju Zvezdu a eventualna "finansijska injekcija" za trijumf ili remi nad crveno-belima sigurno bi ih dodatno motivisao.

Raspored Partizana i Crvene zvezde do kraja šampionata:

27. kolo
CRVENA ZVEZDA - Rad
Donji Srem - PARTIZAN

28. kolo
Sloboda - CRVENA ZVEZDA
PARTIZAN - Voždovac

29. kolo
CRVENA ZVEZDA - OFK Beograd
Spartak - PARTIZAN

30. kolo
Vojvodina - CRVENA ZVEZDA
PARTIZAN - Čukarički

Ne propustite