Hoće li Pazarska 'tvrđava' odoleti udaru "Parnog Valjka"? (13.30)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 22.02.2014.
10:42
Izvor: Sportske.net

Prolećni deo fudbalskog šampionata u Srbiji donosi nam derbi kola koji se igra u Novom Pazaru. Stadion kraj Jošanice slovi za 'tvrđavu" a upravo će šestostruki uzastopni šampion pokušati da je poruši što bi mu bio prvi put od kada se Novi Pazar takmiči u

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Posle dva i po meseca pauze, 'nikad težih priprema' koje su superligaši od reda prolazili na različitim destinacijama, došao je dan kada se domaći fudbalski šampionat nastavlja.

Subota je rezervisana za sedam od ukupno osam utakmica 16. kola, a apsolutni derbi gledaće se u Novom Pazaru, gde istoimeni klub dočekuje aktuelnog šampiona i šestostrukog uzastopnog prvaka Srbije.

Partizan je jesenji deo sezone završio na liderskoj poziciji na tabeli sa bodom prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu. Novi Pazar je, sa druge strane, vođen od strane Milana Milanovića, slovio za najprijatnije iznenađenje jesenjeg dela sezone i vrlo je verovatno da bi taj klub bio uz skute "večitima" da nije bivao oštećen na nekoliko susreta u prvom delu šampionata.

Obe ekipe pretrpele su promene tokom zimske pauze. Partizan i Novi Pazar ulaze u prolećni deo sezone sa novim licima na klupi, pošto je Vuka Rašovića zamenio Marko Nikolić, a Milana Milanovića Zoran Njeguš.

Igrački kadar oba tima takođe je trpeo velike promene. U Partizanu se mogu opisati kao promene na bolje, dok će rezultat prelaznog roka koji je obavio Novi Pazar morati da dobije ocenu tek nakon što Njegušev tim počne da pokazuje šta ume na terenu.

Osvrnemo li se u prošlost, videćemo da Partizan nikada nije slavio u Novom Pazaru u Jelen Superligi. Klub iz grada na Jošanici takmiči se u eliti od 2011. godine a crno-beli su u Novom Pazaru do sada upisali dva remija, na dva gostovanja.

Valja istaći i činjenicu da "Gradski stadion" u Novom Pazaru slovi za "neosvojivu tvrđavu"! Samo je Vojvodina u prethodnih godinu dana uspela da odnese sva tri boda iz Raške oblasti a na 14 utakmica gosti su samo još tri puta uspevali da ostanu nesavladani, odnosno da izbore remi protiv Novog Pazara.

Navijači su 12. igrač FK Novi Pazar što su dokazali mnogo puta ali i u petak uveče kada su prosto "zapalili" grad na Jošanici.

Karte za današnji meč koji počinje od 13 časova i 30 minuta rasprodate su za dva sata a gostujući tim trebalo bi da ima organizovanu podršku od oko 500 navijača koji su rano jutros pošli iz Beograda i ostalih gradova Srbije ka Novom Pazaru.

Novi Pazar
- Budaković, Stevanović, Vuković, Mehmedović, Protić, Ragipović, Arsenijević, Rusmir, Mutavdžić, Kecap, Sotirović

Partizan
- Lukač, Aksentijević, Obradović, Trajković, Volkov, Drinčić, Brašanac, Malbašić, Ilić, Luka, Škuletić

Ne propustite