Hoće li Zvezda srušiti tradiciju?

Autor: Miloš Marković
petak 07.12.2012.
11:14
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Nakon uspešno odrađenog gostovanja u Francuskoj, crveno-beli se okreću regionalnom takmičenju gde ih čeka nezgodno gostovanje u hali „Morača“ odakle Crvena zvezda osam godina nije donela bodove.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Ohrabreni fantastičnom serijom, izabranici Vlade Vukoičića uz puno optimizma se spremaju za naredni duel protiv Budućnosti.

Hala „Morača“ je nerešiva enigma za Crvenu zvezdu koja osam godina nije uspela da savlada crnogorski tim.

Hoće li se tradicija prekinuti?

„Zvezda nije trijumfovala osam godina u Podgorici. Morača je jedno od najtežih gostovanja u ABA ligi i moraćemo da pružimo maksimum da bismo tamo pobedili. Iz godine u godinu ekipa i trener Dejan Radonjić rade fantastičan posao i beleže sjajne rezultate. Na nama je da i pored prisutnog umora smognemo snage da nastavimo niz i obradujemo naše navijače.“, rekao je Bojan Subotić.

Inače, meč u Podgorici se igra u subotu, s početkom od 19 časova.

Veru u rušenje tradicije crveno-belima svakako pruža pobeda u Francuskoj gde su izabranici Vlade Vukoičića ostvarili pobedu, bez obzira na činjenicu da su bili rezultatski rasterećeni.

„Ovo je bila veoma važna pobeda za nas, iako smo igrali rasterećeno bez imperativa pobede. Odigrali smo nešto slabije prvo poluvreme gde je do izražaja došao umor posle serije teških utakmica u ritmu sreda-subota. Ipak, dobro je da smo pobedili i tako pokazali da i kada nam ne ide najbolje možemo da smognemo snage i ostvarimo trijumf.“, dodao je košarkaš Crvene zvezde.

Nakon Budućnosti, Crvenu zvezdu očekuje nova utakmica Evrokupa protiv Kahasola, rivala protiv kojeg se desila interesantna anedgota u prvom meču, anegdota u kojoj su učestvovali Subotić i Džon Holand.

„U trenucima kada se lomio rezultat posle velike borbe uspeo sam da dođem do ofanzivnog skoka i nakon toga sam bio fauliran. Kada sam se spremao da izvedem slobodno bacanje, prišao mi je Džon Holand i rekao – Da li znaš da ako promašiš bacanje mi pobeđujemo?"

"Pogledao sam ga i ljubazno mu rekao da ne razumem engleski. Zadržao sam mirnoću, koncentrisao se i pogodio oba bacanja. Nastavak znate, mi smo pobedili.“, prisetio se Subotić.


Ne propustite