Hrvati se već oštre za osminu finala: ''Nama je najvažniji 10. septembar!''

Autor: Darko Mitrović
petak 01.09.2017.
17:21
Izvor: Sportske.net, index.hr

Reprezentacija Hrvatske je uz dosta muke danas slomila otpor Mađarske na startu Evropskog prvenstva.

Epa/Jorge Zapata
Epa/Jorge Zapata

Povezane vesti

Konačnih 67:58 možda i ne ilustruje na najbolji način koliko su Mađari danas namučili favorizovane Hrvate, koji su bili potpuni inferiorni u skoku, ali njihov rival to nije uspeo da materijalizuje na pravi način.

Posle meča, selektor Hrvatske Aleksandar Petrović istakao je da je svaki početak velikog takmičenja težak, ali se nada da će naredne mečeve u grupi njegov tim lakše dobijati.

Takođe, naglasio je da je za reprezentaciju Hrvatske u ovom trenutku najvažnija utakmica osmine finala, u kojoj bi eventualno mogli da se sastanu i sa Srbijom.

''Da je svaki početak ovako velikog takmičenja težak videlo se najbolje po Šariću. Prva dva tri napada odigrao je jako loše. Seo je na klupu i resetovao se i to je onda bilo to. Najvažnije da sutra protiv Rumunije dobijemo što lakše jer za nas je najvažniji 10. septembar i utakmica osmine finala.

Bude li svaka utakmica ovako na nož, neće biti dobro. Volieo bih da što odmorniji dočekamo taj 10. septembar tako da očekujem da će sutra protiv Rumunije participirati oni igrači koji su danas igrali nešto manje.

Nama je današnja utakmica bila dobar trening i da se naviknemo da igramo pred gostujućom publikom. Danas ih je bilo dve hiljade, sutra će ih biti 10'', zaključio je Petrović, a prenosi ''Index''.

Ne propustite