Hrvati ''stotkom'' po Portoriku za osminu finala!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 04.09.2014.
20:03
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Hrvatske izborila je plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Španiji, pošto je u meču poslednjeg kola Grupe B ubedljivo savladala Portoriko.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Odahnuli su ljubitelji košarke u Hrvatskoj. Posle dosta ''treniranja živaca'' koje su im priređivali njihovi ljubimci u prethodnim mečevima, danas protiv Portorika nisu imali razloga za brigu.

Ovaj meč je Hrvatska morala da dobije kako bi izborila plasman u osminu finala i njihova velika želja se pokazala od prvog trenutka, pa ni rezultat nije izostao. Na kraju - ubedljiv trijumf selekcije Jasmina Repeše - 103:82.

Najveći deo posla reprezentativci Hrvatske su odradili u prvom poluvremenu, koje su dobili sa 17 poena razlike, uz odličnu igru u napadu - 53:36 bilo je posle prvih 20 minuta.

U nastavku rutinsko odrađivanje posla, pa su Hrvati ovim trijumfom obezbedili treću, a možda se domognu i druge pozicije u grupi, ukoliko Grčka večeras savlada Argentinu.

Kako smo i navikli, Bojan Bogdanović ponovo najefikasniji u selekciji Hrvatske sa 23 poena, dok je Portorikance predvodio Barea sa 20.

Ranije danas, Filipini su u ovoj grupi posle produžetka savladali Senegal sa 81-79, što im je prvi, i jedini trijumf na ovom takmičenju.

Grčka i Argentina igraju od 22 časa.


Ne propustite