Hrvati u problemu - Kako prepoznati Srbina!?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.03.2013.
18:12
Izvor: Sportske.net

U Zagrebu se obavljaju poslednje bezbednosne pripreme pred gostovanje reprezentacije Srbije. Domaćini istrajni u nameri da ne dozvole nijednom navijaču ''Orlova'' da uđe na Maksimir. Najavljene i zatvorske kazne za one koji to pokušaju.

screenshot: index.hr
screenshot: index.hr

Povezane vesti

Kako prenose hrvatski mediji, 850 redara biće angažovano tokom duela Srbije i Hrvatske, dok se broj pripadnika policije još uvek čuva u tajnosti.

Ipak, ono što ovih dana za Hrvate predstavlja veliki problem, to je način na koji će prepoznati ''skrivene'' navijače Srbije prilikom ulaska na tribine Maksimira.

Naime, poznata je odluka da se gostujućim navijačima zabranjuje ulaz na stadion, ali kako to sprovesti u delo, ako ipak bude onih koji se osmele da uđu među 35.000 Hrvata.

Komesar za bezbednost HNS-a Zoran Cvrk najavio je da će svako od srpskih navijača ko bude uhvaćen u pokušaju da uđe na stadion, biti kažnjen od 2.000 do 12.000 kuna, ili kaznom zatvora od 30 dana.

''Baš zato što bi lična sigurnost navijača Srbije u takvim okolnostima bila ugrožena, nećemo im dozvoliti ulazak na stadion'', naglasio je Cvrk.


Ne propustite