Hrvati žele Srbe, region ih ne zanima!?

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 25.02.2013.
12:04
Izvor: Sportske.net

Lajt motiv koji predstavlja formiranje regionalne fudbalske lige provlači se i kroz srpsku i kroz hrvatsku javnost koja očigledno želi srpsko-hrvatsku ligu pre svega.

jutarnji.hr
jutarnji.hr

Povezane vesti

Ogromno interesovanje koje je izazvala predstojeća utakmica između Hrvatske i Srbije u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, pokrenula je staro pitanje o firmiranju regionalne lige koju bi činili timovi iz stare SFRJ.

O toj temi je uostalom govorio i trener Partizana Vladimir Vermezović koji se nedvosmisleno založio za formiranje takvog takmičenja koje vraća sećanja iz slavnih dana kada se u fudbalu uživalo i na tribinama i na terenu.

Upravo se ove dve stvari vide kao glavni problemi i srpskog, ali i hrvatskog fudbala.

Nedostatak kvalitetne konkurencije koja bi privlačila ljude na stadione i podizala kvalitet igre definitivno bi se rešilo formiranjem lige u kojoj bi učestvovali najveći klubovi iz bivših jugoslovenskih zemalja.

U osvrtu na činjenicu da su karte za meč sa Srbijom u Hrvatskoj bukvalno razgrabljene, u svom tekstu za Jutarnji list, Tomislav Židak ističe činjenicu da hrvatsku fudbalsku javnost u čitavoj priči najviše interesuje 'srpska strana' regionalne lige.

Pomenuti autor u prvi plan ističe činnjenicu da je za jedan Pari Sen Žermen, te slavni Porto na „Maksimiru“ bilo svega od 4 do 6 hiljada ljudi, a da su karte za Srbiju, ukupno 12 hiljada, otišle za svega nekoliko sati.

Upravo zbog toga autor zaključuje da hrvatsku javnost ne zanima preterano regionalna liga, već srpsko-hrvatska fudbalska liga.

„Regionalna liga, tačnije hrvatsko-srpska fudbalska liga bila bi idealni model za preporod hrvatskog i srpskog fudbala. Jer, ni tamo nije drugačije. I ne treba ligu širiti na ostale regije, nak igra samo velika četvorka, Dinamo, Hajduk, Zvezda i Partizan.“, ističe pomenuti autor koji tvrdi da se narod 'uželeo srpskih fudbalskih simbola u Zagrebu'.


Ne propustite