Huligani nisu dobrodošli u "Čairu"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 19.02.2012.
13:36
Izvor: Sportske.net

Večeras će u "Čairu" biti odigrana finalna utakmica košarkaškog Kupa Radivoja Koraća u kojoj će se sastati "večiti rivali." Animozitet između navijača dve ekipe neće ugroziti ovu "svetkovinu" srpske košarke, poručeno je iz Košarkaškog saveza Srbije.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Dragan Đilas, apelovao je na navijače oba kluba, učesnika finala, da fer i sportskim navijanjem pruže podršku svom timu.

On je istakao da neće biti tolerancije za bilo kakve pokušaje pravljenja incidenata u hali za vreme finalnog meča.

Ukoliko bi došlo do uvredljivih skandiranja i pokušaja fizičkog obračuna između suprotstavljenih navijačkih grupa, već su preduzete sve mere da se takvo ponašanje publike odmah spreči.

"U slučaju da se ponovi neprimereno skandiranje i vređanje, kao tokom polufinalnih mečeva, tokom finala ćemo preduzeti vrlo rigorozne mere." istakao je predsednik KSS.

On je dodao da pravi ljubitelji košarke ne smeju da trpe zbog neprimerenog ponašanja "ekstremnih" navijača.

"Završni turnir Kupa treba da bude praznik srpske košarke u kome Nišlije i ljudi iz drugih gradova imaju priliku da uživaju, a ne poligon za iživljavanje pojedinaca i manjih grupa na tribinama."

Na kraju, Đilas je dodao da veruje da će večerašnji duel "večitih" proći bez ikakvih incidenata na tribinama, a da će atmosfera u "Čairu" biti vrhunska.

"Nadam se da ćemo gledati pravo finale, bez incidenata, da će sve proteći u korektnoj atmosferi" - završio je predsednik.

Finalni meč Kupa Radivoja Koraća igra se večeras od 21 čas. U finalu se sastaju ekipe Partizan mt:s i Crvena Zvezda Beograd Diva.

Ne propustite