Humani crveno-beli...

Autor: Miloš Marković
četvrtak 13.12.2012.
12:49
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Učešćem u humanitarnoj akciji koja je za cilj imala pomoć obolelima od cistične fibroze, KK Crvena zvezda je od prodaje karata i sakupljenih dobrovoljnih priloga prikupila sumu od 195.000 dinara koja je uplaćena na račun Udruženja CF Srbija.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Iz tabora kluba sa Malog Kalemegdana sa ponosom ističu činjenicu da je Crvena zvezda klub koji stoji u službi humanosti.

Svojim učešćem u društveno korisnim akcijama, crveno-beli na različite načine pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija, a prva u nizu akcija spovedenih tokom decembra bila je prikupljanje novčanih sredstava za pomoć obolelima od cistične fibroze.

Ova retka i nasledna bolest se manifestuje u otežanom radu pluća, organa za varenje, pankresa, osobe koje pate od ove bolesti godišnje za lečenje moraju da izdvoje više od 50 hiljada evra.

Uz pomoć medija, Crvena zvezda je pokušala da probudi svest o ovoj bolesti, a košarkaši beogradskog kluba su pred meč sa Kahasolom, zajedno sa svojim rivalima, nosili majice sa logom Udruženja CF Srbija.

„Želim da izrazim veliku zahvalnost košarkaškom klubu Crvena zvezda Diva i posebno njenim navijačima koji su nam u ova teška ekonomska vremena pomogli da sakupimo određena novčana sredstava. Novac koji smo dobili biće iskorišćen za kupovinu medicinsko-tehničkih pomagala bez kojih ne može da se zamisli život obolelih od cistične fibroze.“, rekao je Dragan Đurović predsednik Udruženja CF Srbija.

Ne propustite