I deseta u nizu...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 02.12.2012.
18:35
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju sa pobedama. Prema očekivanju, u 11. kolu ABA lige savladali su u ''Pioniru'' ekipu Širokog i učvrstili se među vodećim ekipama regionalnog takmičenja. Računajući i utakmice Evrokupa, Zvezdi je ovo jubilarna, deseta uza

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Crvena zvezda stigla je do novog trijumfa u regionalnoj ABA ligi. Beograđani su pred svojim navijačima rutinski savladali Široki reezultatom 69:57.

Tokom prve četvrtine, Crvena zvezda je imala blagu rezultatsku prednost, uglavnom oko pet poena razlike, da bi početkom druge deonice usledila sjajna serija ekipe Vlade Vukoičića od 9:0, i njihova prednost je vrlo brzo postala prilično ubedljiva - 29:15.

Međutim, gosti su uspeli da ''dođu do daha'' i polovinom druge četvrtine uzvrate serijom 7:0. Crveno-beli su nakratko uspeli da prekinu tu seriju gostiju, ali oni su nastavili da smanjuju razliku, pa se na poluvreme otišlo sa ''mršavih'' 33:30, što je neuobičajeno mali broj poena za ove sezone veoma efikanu Crvenu zvezdu.

Trojkom Marka Šutala, ekipa Širokog na početku drugog poluvremena dolazi i do izjednačenja (33:33) i rezultatska neizvesnost je trajala negde do polovine treće četvrtine, kada crveno-beli ''dodaju gas'' i u poslednjih deset minuta ulaze sa dvocifrenom prednošću - 52:42.

Iako Zvezda večeras nije briljirala, do kraja meča je rutinski završila posao i nastavila sjajnu seriju pobeda.

Braun sa 12 i Savović sa 11 poena bili su najefikasniji u Crvenoj zvezdi, dok su se kod gostiju istakli Planinić sa 22 i Šutalo sa 18 poena.

U isto vreme, Cedevita je u Zagrebu ubedljivo savladala Krku rezultatom 97:78. Ključni period igre u ovom meču bila je druga četvrtina koju su Zagrepčani dobili sa čak 29:11, posle ravnopravne igre u prvoj deonici.

U nastavku meča, domaći su bez problema zadržali ubedljivo vođstvo i stigli do sedme pobede u ABA ligi, koliko sada ima i Crvena zvezda.

Rajt sa 20 i Andrić sa 16 poena bili su najefikasniji u domaćem timu, a Lalić sa 17 i Murić sa 16 poena u ekipi Krke.

Derbi kola igra se u Laktašima, a sastaju se vodeći Igokea i Partizan od 20:30h.







Ne propustite