I Fonjini poludeo zbog istog sudije kao Istomin!

Autor: Janko Glavonjić
nedelja 09.03.2014.
15:31
Izvor: Sportske.net

Drugi put u dva dana afrički sudija Al Dženati napravio je katastrofalan previd, ovoga puta žrtva je bio Fonjini. Nije bilo ni malo slatko sudiji u stolici kada je Fonjini počeo svoj šou...

Beta/AP Photo/Tulsa County Sheriff's Office
Beta/AP Photo/Tulsa County Sheriff's Office

Povezane vesti

Videli smo šta se desilo na meču između Istomina i Stepaneka, kada je sudija Al Dženati napravio nekoliko velikih previda u samo jednom poenu.

Slično je bilo i na meču Fonjinija i Harisona. Fonjini je napao Harisona, linijski sudija je dosudio aut.

Čelindž je pokazao da je pogrešio, loptica je bila dobra. U takvim situacijama sudija u stolici treba da odluči da li se poen ponavlja, ili pripada teniseru koji je odigrao dobar udarac.

U situaciji kada drugi teniser nije ni dotakao reketom lopticu, stvari su jasne. Kada je teniser odigrao bilo kako, čak i ako je napravio grešku, diskreciono pravo sudije je da odluči da li je drugog tenisera možda omelo javljanje linijskog sudije, pa zato nije vratio udarac.

Ipak, u ovom slučaju jasno se vidi da Harison nikako nije mogao da odigra bolje od onoga kako je odigrao, tako da bi ovo trebalo da bude poen za Fonjinija.

Pošto je Al Dženati rekao da se poen ponavlja, počeo je šou Italijana, seo je u stolicu, podsetio sudiju da je napravio cirkus juče i da on takođe traži supervizora, psovao i vikao i na supervizora koji je takođe poznati sudija Lars Graf, i na Al Dženatija, dobio opomenu...

Nije bilo ni malo prijatno.


Ne propustite