I Lovernj ide "preko bare"

Autor: Darko Mitrović
utorak 14.05.2013.
17:31
Izvor: Sportske.net

Nakon Bogdana Bogdanovića još jedan košarkaš Partizana pokušaće da izbori mesto u NBA ligi a radi se o Francuzu Žofriju Lovernju koji će se prijaviti za Draft 2013.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Francuski košarkaš Žofri Lovernj odlučio je da krene stopama svog saigrača iz Partizana Bogdana Bogdanovića koji je, nakon osvajanja prstena u ABA ligi, potvrdio da će se prijaviti za NBA Draft 2013.

Lovernj je u Partizan stigao u decembru 2012. godine ali je svoje kvalitete počeo da pokazuje tek sredinom drugog dela sezone kada je dobio veću minutažu u ekipi Duška Vujoševića.

Po odlasku Drua Gordona iz Humske Lovernj je izrastao u jednog od najvažnijih igrača koji su vodili Partizan do šeste titule u Regionalnoj ligi.

Francuz ima 21 godinu i visok je 211 centimetara, a sa Partizanom ima ugovor na dve i po godine. Ono što Amerikanci vide kao jedan od najvećih kvaliteta ovog igrača je njegova pokretljivost, uprkos visini koju poseduje, a kao mana se navodi njegova masa koja bi morala da bude još veća kako bi fizički bio konkurentan u oba reketa.

Kada je Draft 2013. u pitanju prognozira se da će izbor Lovernja uslediti tek krajem druge runde, ili da uopšte neće biti draftovan.

Ne propustite