I Riberi nezadovoljan Gvardiolom?!

Autor: Janko Glavonjić
četvrtak 15.05.2014.
20:45
Izvor: Sportske.net

Bajern je ostao bez titule evropskog prvaka, a dan posle teškog poraza od Reala počele su prve glasne kritike rada Pepa Gvardiole. Te kritike su isprva dolazile od navijača i fudbalskih analitičara, ali su sada sve češće i u samom Bajernu. Poslednji koji

Beta/AP Photo/Kerstin Joensson
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Povezane vesti

Gvardiolin sistem igre koji je implementirao u Bajern je, po mišljenju mnogih, od Hajnkensove "napredne Barse", kojom je razmontirao Vilanovinu Barselonu prošle sezone i doveo Bajern na tron, napravio tupu i dosadnu verziju tiki-take, koju je Real, sada će mnogi reći očekivano razbio svojom konkretnom igrom u polufinalu.

Frank Riberi je kritikovao svog trenera rekavši da mu nije jasan princip rotacije koji Španac primenjuje, rekavši da je to možda i glavni razlog pada forme Bajerna i poraza protiv Reala.

"Jednu utakmicu igraš, pa onda presediš na klupi, a onda si možda i kod kuće ili na tribinama. Nikad se nisam susreo sa takvim sistemom rada.

Bajern ima mnogo kvalitetnih igrača i mnogi momci koji su ispod prvotimaca zaslužuju šansu i nemam ništa protiv da to bude i na uštrb mojih minuta, ali neki red mora da se zna.

Meni, a i mojim saigračima trebaju utakmice da bi ušli u ritam i formu. Real je većina igrača dočekala igrajući najviše 3 utakmice u nizu, a meni smeta svaka pauza pre šeste uzastopne utakmice, recimo
", rekao je Riberi.

Francuz je na kraju dodao da je to sigurno uticalo na njegovu spremnost i formu.

"Kada se ritam poremeti, to može da bude kobno. Mnogi su me kritikovali u dvomeču sa Realom, ali pre toga nisam imao dovoljno mečeva da dođem u optimalnu formu i ritam.

Nije mi jasan ovaj sistem, koji je nov za sve nas
", istakao je Riberi.

Ne propustite