I Ulm video moćnu Zvezdu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 09.01.2013.
21:23
Izvor: Sportske.net

Kako je završila prvu, Crvena zvezda je tako započela i drugu fazu takmičenja u Evrokupu. Na teškom gostovanju nemačkom Ulmu, crveno-beli potvrdili kvalitet i pokazali da ove sezone mogu daleko u ovom takmičenju. Na kraju ''stotka'' - 100:95 za Zvezdu uz

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde uspešno su startovali u Top 16 fazi Evrokupa, pobedom nad domaćim Ulmom rezultatom 100:95.

Zvezda
je loše ušla u meč, domaći su poveli 7:0, ali se Vukoičićev tim brzo oporavio i serijom 14:4 vrlo brzo poveli sa 14:11.

Kako je meč odmicao tokom prvog poluvremena, crveno-beli su delovali sve razigranije, ponovo su bili prilično efikasni u napadu, a značajniju razliku u korist Zvezde uspeo je da izbori Vuk Radivojević, koji je pogodio tri trojke u tri uzastopna napada svog tima.

Na poluvreme Crvena zvezda je otišla vođstvom od devet poena razlike - 48:39, pokazavši da je kvalitetniji tim od domaćina.

Nemačka ekipa se nije predavala, tokom drugog poluvremena je u par navrata uspela da uhvati rezultatski priključak, ali crveno-beli su u tim trenucima ''dodavali gas'' i svojim mini-serijama poena uspešno čuvali vođstvo do kraja meča.

Doduše, u poslednjem minutu utakmice Zvezda je sa nekoliko grešaka zakomplikovala situaciju, Nemci su prišli na 93:96 osamnaest sekundi pre kraja, ali domaći tim nije mogao više od toga i Zvezda je u samom finišu overila zasluženu pobedu - 100:95.

Ubedljivo najefikasniji na parketu bio je kapiten Crvene zvezde Igor Rakočević sa čak 32 poena. Odličan je bio i Boris Savović sa 17, ali i Elton Braun sa 16 poena. Domaće su predvodili Džon Brajant sa 20 i Alan Rej sa 19 poena.

U isto vreme, u okviru Grupe L igrali su Galatasaraj i Uniks, a pobedu su odneli gosti rezultatom 80:74.

Posle prve tri četvrtine rezultat je bio potpuno neizvestan, da bi u poslednjih deset minuta ekipa Uniksa uspela da prelomi meč u svoju korist.

Čak Eidson je predvodio goste sa 23 poena, dok je u ekipi Galatasaraja najefikasniji bio Houkins sa 20 poena. Milan Mačvan je za šesnaest minuta na parketu upisao samo dva poena, uz pet skokova.






Ne propustite