I Zvezdine devojke grabe ka trofeju u Kupu

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 24.05.2012.
12:05
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Fudbalerke Crvene zvezde plasirale su se u finale Kupa Srbije nakon pobede nad Napretkom iz Kruševca na svom terenu.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Meč je igran u Beogradu na pomoćnom terenu FK Crvena zvezda. Crveno-bele devojke u svojoj debitantskoj sezoni ostvarile su sjajan uspeh pobedivši Napredak u polufinalu Kupa čime su obezbedile borbu za trofej.

Pobeda je bila minimalna (1:0) i Kruševljanke su u više navrata pretile da izjednače i pređu u vođstvo ali je domaćin izdržao sve nalete i obezbedio plasman u finale.

Najbolje u ekipi Zvezde bile su Jovana Damnjanović i Alisa Klark. Prvi čuvar mreže crveno-belih bila je sjajna na ovom meču i svojim intervencijama u više navrata spašavala gol Zvezde.

Nakon meča, trener Darko Stojanović bio je vidno zadovoljan ovakvim ishodom u polufinalnom meču Kupa Srbije i najavio borbu za trofej.

"Generalno je bila dobra i kvalitetna utakmica i to druga sa Napretkom u roku od samo četiri dana. Kruševljanke imaju kvalitetan tim, sastavljen uglavnom od iskusnih igračica i zasluženo su u vrhu tabele u šampionatu Srbije. S druge strane, mi smo imali veliku želju da se plasiramo u finale, koja nas je verovatno i malo sputala da ne pružimo maksimum. Ipak, zasluženo smo pobedili, a pored gola imali smo još četiri stopostotne šanse: dve Milena Pešić i po jednu Slađana Lazarević i Jovana Damnjanović.Ovo je veliki uspeh i na kraju smo svi bili zadovoljni. U prvenstvu smo praktično osigurali drugo mesto, a u domaćem kupu smo stigli do završnice i nadomak trofeja" rekao je Stojanović.

Crvena zvezda će se u finalu Kupa sastati sa aktuelnim državnim prvakom, ekipom Spartaka iz Subotice a taj meč na programu je 9. juna.

Ne propustite