Ibra: "Imamo potencijala i kvaliteta!"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 17.02.2014.
11:52
Izvor: Beta

Fudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović rekao je uoči duela s Bajerom iz Leverkuzena, da će veliki rezultat za njegov klub biti svaki plasman dalje od četvrtfinala tog takmičenja.

Beta/AP Photo/Thibault Camus
Beta/AP Photo/Thibault Camus

Povezane vesti

Fudbaleri Pari Sen Žermena igraju sutra od 20.45 na Baj Areni u Leverkuzenu protiv Bajera, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona.

Ibrahimović će predvoditi napad francuske ekipe, a u timu neće biti Edinsona Kavanija, koji se još nije oporavio od povrede butine.

Švedski fudbaler je ove sezone postigao 19 golova, od kojih osam u grupnoj fazi Lige šampiona. On želi da osvoji trofej tog takmičenja, pošto to nije uspeo sa Barselonom, Juventusom, Milanom, Interom i Ajaksom.

"Ako ove godine uspemo da se plasiramo dalje od četvrtfinala, to će biti veliki korak za nas. Ovaj (klupski) projekat, koji traje dve godine, se razvija",
rekao je Ibrahimović za sajt Uefe.

"Naš tim ima mnogo potencijala i veliki kvalitet. Mislim da smo ove godine mnogo napredovali", dodao je on.

Pari Sen Žermen ulazi u utakmicu posle prvenstvene pobede nad Valensijenom od 3:0, a trener francuskog tima Loran Blan rekao je da njegova ekipa mora da poboljša efikasnost.

"Stvaramo mnogo šansi, ali ih u poslednje vreme ne koristimo", rekao je on.

Novi igrač Pari Sen Žermena Joan Kabaje, koji je u januaru iz Njukasla došao na Park prinčeva, mogao bi da bude u timu.

Pari Sen Žermen je prošle sezone u četvrtfinalu završio takmičenje u Ligi šampiona, pošto je Barselona prošla na gol razliku, dok se Leverkuzen bori za prvi plasman u četvrtfinale tog takmičenja u poslednjih 12 godina.

Ekipa Samija Hipije izgubila je pet od poslednjih sedam utakmica, a u subotu je na svom terenu izgubila od Šalkea sa 1:2.

"Zadovoljan sam kako smo igrali. Moja ekipa je pokazala karakter. Možemo do dobrog rezultata ako budemo tako igrali", rekao je Hipija.

U nemačkoj ekipi neće biti Emrea Kana zbog suspenzije, a zbog povreda neće igrati napadači Eren Derdijok i Robi Kruz. Neizvestan je nastup Emira Spahića.

Revanš utakmica na programu je 12. marta u Parizu.

Ne propustite