IFFHS - Vojvodina u Top 100, a gde su Partizan i Zvezda!?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 09.01.2014.
18:57
Izvor: Sportske.net

Međunarodni institut za fudbalsku istoriju i statistiku objavio je svoju listu najboljih klubova sveta. Srpski fudbal na toj listi predstavlja jedino Vojvodina.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Na osnovu postignutih rezultata u nacionalnim prvenstvima, kupovima i međunarodnim takmičenjima, IFFHS je sastavio rang listu za 2013. godinu, a na prvi pogled neočekivano, od srpskih klubova je jedino Vojvodina uspela da se nađe u Top 200, dok Partizana i Crvene zvezde tu jednostavno - nema.

Novosađani zauzimaju 96. mesto sa 128 bodova, a da se tu nađu, najviše su doprinele odlične igre i rezultati u kvalifikacijama za Ligu Evrope prošlog leta, kada je ekipa Marka Nikolića stala na korak od istorijskog plasmana u grupnu fazu ovog takmičenja.

Osim toga, Vojvodina je i u nacionalnom kupu stigla dalje od Partizana i Zvezde, a jedino je na prvenstvenoj tabeli tokom prošle godine bila iza beogradskih ''večitih''. Ako se sve to ima u vidu, kao i traljav utisak beogradskih klubova u letošnjim evropskim izletima, onaj prvobitni utisak o ovakvom poretku se značajno menja.

Inače, prvo mesto, sasvim očekivano, zauzima Bajern iz Minhena, koji je u prošloj godini osvojio sve što se osvojiti moglo. Iza Bavaraca, koji imaju 370 bodova, slede Real Madrid, Čelsi, Atletiko Madrid, Barselona, PSŽ, Bazel, a na osmom mestu je najbolji klub van Evtrope - brazilski Atletiko Mineiro. U top 10 su još i Totenhem i Benfika.





Ne propustite