Igokea - Partizan (kraj)

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.04.2013.
21:08
Izvor: Sportske.net

Veoma neefikasno drugo polufinale završnog turnira ABA lige. Mnogo promašaja na obe strane, ali kada je najvažnije, u poslednjoj četvrtini, Partizan zaigrao znatno bolje i na kraju trijumfovao sa 63:57! 'Večiti derbi'' u finalu!

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Duel u Laktašima počeo je prema očekivanju, gledamo od starta neizvesnu borbu, sa malo koševa, a posle četiri minuta igre rezultat je 6:6.

Igra se koš za koš, Gagić nakratko donosi prednost Partizanu, a onda Edvards sa penala uzvraća za 8:8.

Ali, ono što navijače Partizana može da hrabri jeste odlično raspoloženi Bertans, koji zatim vezuje dve trojke i crno-beli stižu do prve osetne prednosti - 14:8!

Edvards potom još jednom poentira, smanjuje na 14:10, a posle nekoliko promašaja na obe strane, Vesterman pogađa uz faul za 17:10 na dva minuta pre kraja prve deonice.

Međutim, finiš prve četvrtine pripada domaćem timu, koji serijom 5:0 hvata priključak, pa se u drugu četvrtinu ulazi vođstvom 17:15 u korist Partizana.
:
Početkom druge četvrtine i prvi znaci nervoze kod igrača oba tima, posle prekršaja nad Lovernjom, ali se sve brzo smirilo, centar Partizana pogodio sa penala za 20:15 u korist crno-belih.

Sa linije penala domaći zatim smanjuju poenima Komatine, ali ponovo uzvraća sve bolji Lovernj - 22:17.

Za razliku od duela Zvezde i Radničkog, drugo polufinale karakteriše sve ''tvrđi'' meč kako se bliži kraj prvog poluvremena. I jedni i drugi sve teže dolaze do poena.

Posle tajm-auta domaćih, Joksimović smanjuje na 23:21 za Partizan, ulazimo u poslednja dva minuta prvog poluvremena.

Crno-beli sve slabiji u napadu i neprecizniji. Veoma loš procenat šuta iz igre, što domaći koriste za izjednačenje, a na 39 sekundi pre poluvremena Edvards donosi i preokret - 25:23 za Igokeu!

Serija domaćih nastavila se i na startu treće deonice, Igokea vodi 27:23. Konačno, tek posle dva i po minuta igre u drugom poluvremenu crno-beli postižu poene, smanjuju na 27:26, ali odlični Edvards poentira za 29:26.

Igokea sve sigurnija, raste prednost domaćih koji stižu i na ''plus 5'' - 34:29. Vujošević traži tajm-aut, ali Partizanu ne ide, pa ne ide... Niko ne može da pogodi iz igre...

S druge strane, Edvards nastavlja da puni koš Partizana - 36:30. Srećom po crno-bele, Lučić oba puta precizan sa linije penala.

I konačno da vidimo dve trojke u jednom minutu. prvo je Hemonds pogodio za domaće, a onda uzvratio Lovernj - 39:37.

Kao da je ovom trojkom pokrenuo svoj tim, pogađa i Bogdanović van linije 6.75 i Partizan stiže do izjednačenja - 40:40.

Adamović zatim pravi grešku u napadu Igokee, posle čega je usledio faul nad Lovernjom koji postiže jedan poen sa linije penala za vođstvo Partizana od 41:40 na kraju treće deonice.

Poslednja četvrtina počinje poenima Bertansa, ali odmah vraća Joksimović za 43:42. Bogdanović zatim sa penala pogađa za 45:42 u korist crno-belih.

Crno-beli deluju sve sigurnije, posle novog neiskorišćenog napada domaćih, Gordić pogađa za 47:42, na osam minuta pre kraja. Sledi faul Lovernja, a Hemonds je samo jednom precizan za 47:43.

Partizan zatim stiže i na ''plus 6'', ali sve je primetnija nervoza i koškanja igrača jedne i druge ekipe. Sve se odjednom prenelo i na tribinu sa navijačima Partizana, počele su da lete stolice, pa je meč nakratko prekinut.

Ubrzo se sve smirilo, posle čega crno-beli dolaze do vođstva od 52:45. Edvards oba bacanja promašuje, a na drugoj strani Milosavljević trojkom donosi najveću prednost crno-belima od starta meča - 55:45!

Usledio je tajm-aut Igokee, ali Milosavljević se raspucao, opet trojka za 58:45 na četiri minuta pre kraja!

Ipak, nije sve rešeno, Igokea pravi seriju 4:0, posle čega Vujošević traži tajm-aut.

Ali, onda Lučić pogađa za tri, za vođstvo od 61:49 i na minut i po pre kraja gotovo rešava meč.

Do kraja nije bilo vremena da Igokea učini nešto više, pa će u finalu ABA lige igrati Zvezda i Partizan - 63:57 na kraju!

Ne propustite